Aktywne Wpisy
Mój dziadek w 1978 w fabryce gdzie pracował wsypał u dyrekcji wszystkich którzy wynosili z zakładu na lewo. Liczył w zamian na podwyżkę, a dostał za to "sztandar pracy" na oficjalnym apelu, co było jak pokazanie palcem kapusia. Po tym musiał wyjechać z miasta bo by dostał prętem po żebrach, a w domu jego rodziców jeszcze przez pół roku wybijali szyby. Taka była patologia w PRL.
#ciekawostki #prl #komunizm #historia #pracbaza
#ciekawostki #prl #komunizm #historia #pracbaza
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
od poprzedniego roku zacząłem zwiedzać "mój" las, przeprowadziłem się niedawno, w miejscu, gdzie chodzę na kurki rok temu było kilka kań (z 3 czy 5) i tam też znalazłem kanie (kurek brak)
w innym miejscu, gdzie rok temu przypadkiem chodziłem i kosiłem kanie jak głupi (dwa kosze w godzinkę) nie ma ani jednej
ale 4 kolejne już rosną tam, gdzie zebrałem te z fotki, więc za dwa dni wracam
@Kaloryfe: 1,5 tyg temu dorwalismy. Jak pierwszy raz szlismy tam na spacer to byla mala i jeszcze zamknieta.
Kumpel twierdil ze muchomor a kumpela poskanowala telefonem i wyplulo "czubajka kania"
Jak szlismy tamtedy 3 dni pozniej to juz wygladala jak te za zdjecia OPa. I sie okazalo ze rzeczywiscie kania :)
Rejon kaszuby.
na tym etapie rozwijają się już bardzo szybko - doba i gotowe, podejrzewam, że jeszcze drugą od biedy można by odczekać, ale więcej obstawiam, że nie
na zdjęciu niżej nie widać, ale na zbliżeniu jest jeszcze taka: https://i.vgy.me/Iu9Qm0.png
po nią pójdę pewnie za kolejne 2 dni, bo dziś nie była jeszcze wiele większa
nie znam jeszcze w pełni czasu rozwoju kani, ale będę
"obraczke" tez bylo ciezko ocenic.