Wpis z mikrobloga

@molksiazkowy1111: Jak nie jak tak? ;p
Co do tarczy to ja troche chciwie chcialem doszlifowac 3mm na dlugosci ok 8mm.
Generalnie zawsze uzywam okulary/rekawiczki/oslona/jak ciecie minimalnie dluzsze to stopery.
Tak czy tak nie ma dla mnie usprawiedliwienia dla ciecia bez oslony, bo zawsze moze Ci sie zatrzasc reka, jakies kaszlniecie/kichniecie z nienacka, albo cos z tylu huknie i sie wystraszysz i reka sie zawacha. A ryzykowanie pokaleczenia/pociecia zeby skonczyc jakas prace
@NexciaK: Zauważyłem, że im człowiek starczy tym bardziej przestrzega BHP. Kiedyś też nie stosowałem okularów ochronnych, a teraz mimo osłony na kątówce to zakładam okulary. Przy remoncie jak kułem w ścianie to widziałem jak kawałek betonu leci w kierunku oka. Odbił się od okularów. Mega szczęście.
@NexciaK: też mi ostatnio tarczka #!$%@?, ale ja z tych, któzy sobie cenią zdrowie wiec oslona i okularki byla, ale serce lekko podbiło mocniej i tak :D. generalnie nie lubie #!$%@? pracować z tym urządzeniem i używam w ostateczności
A co do okularów ochronnych to wystarczy nie kupować najtańszych i nagle się okazuje, że bez problemu da się w nich wytrzymać cały dzień.

@Pieron no to poleć jakieś dobre okulary
@NexciaK: bleh, właśnie dlatego trzymam w domu starą dobrą ręczną piłę do drewna. Zwyczajnie nie ufam czemuś co napierdziela 3 razy szybciej niż kosiarka i nie jest schowane w całości pod metalową obudową