Wpis z mikrobloga

@przodowyryl: tak samo, ze 2/3 lata temu na fast foody wywalałem po kilka stów miesięcznie, bo pizza z dowozem do 30 złotych, albo d------y posiłek na maczkowych kuponach w tej samej cenie, teraz to jednak wygrywa wewnętrzna cebula i robię coś samemu
czyli w sumie mogę podziękować rządowi, bo przez te podnoszenie cen zacząłem się lepiej odżywiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@losowynick13: @turbine: czyli w sumie jak ja i znajomi, kiedyś wypad do maca to był punkt zborny, a teraz nawet po najebce każdy przelicza co kto ma w lodówce i czy opłaca się wywalać hajs w McD
@Vadzior: okej, a będąc stałym gościem złotych łuków widzisz jakieś negatywne zmiany?
  • Odpowiedz
czyli w sumie jak ja i znajomi, kiedyś wypad do maca to był punkt zborny, a teraz nawet po najebce każdy przelicza co kto ma w lodówce i czy opłaca się wywalać hajs w McD

@przodowyryl: ja mam tak że od miesiąca, dwóch to ograniczam maca,kfc, pyszne.pl (pizza, kebab) do max. jednego, dwóch dni w tygodniu, zazwyczaj to w weekend, a tak to sam coś robię. Kupony w macu to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@przodowyryl: mam tuż pod biurem maka, ale po tych podwyżkach to mam ich gdzieś. Nie chodziłem tam częściej niż raz na tydzień, ale teraz to już wolę pójść do chińczyka, albo zapłacić ciut więcej za bardzo dobrego burgera w ofercie lunchowej.

Także sumarycznie to wydaję w maku maks 50% tego co wcześniej.
  • Odpowiedz
@Vadzior: okej, a będąc stałym gościem złotych łuków widzisz jakieś negatywne zmiany?

@przodowyryl: Szczerze to nie. Ceny rozumiem i akceptuje, wszędzie podrożało. I mówię to jako osoba która jada głównie na mieście. Smak/jakość się nie zmieniło, poziom obsługi też. Jak bym miał się już czego czepiać to w kuponach wpychają stale mcchickena którego nie lubię. No i dużo kuponów cały czas się przewija. Nie ma nic nowego. Ale
  • Odpowiedz
@przodowyryl: 2-3 lata temu co jakis czas jezdzilam na wrapa czy mcflurry albo kawe. co weekend zarcie na dowoz. teraz jak juz mam gdzies wyjsc to wole pojsc na wloska pizze, imo stosunek cena/jakosc najlepszy, mcflurry juz pewnie z dyche kosztuja. a co do kawy to kupilam ekspres do kawy i mam dobre cappucino codziennie rano.
  • Odpowiedz