Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak to jest w końcu z tym z---------m w pracy w #big4? Chodzi o audyt, asystent/młodszy asystent.
Bo jedni piszą, że zero życia prywatnego/dziewczyny, a inni piszą, że na A1 sobie wyłączają komputer po 8h i koniec.
W sezonie dużo gorzej niż poza?

#pracbaza #korposwiat #audyt #pwc #deloitte #kpmg

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62cff49d3badb5d6227d40f4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

RadosnaPani: >Oni mają rzesze chętnych studentów na Twoje miejsce, więc się nie będą przejmować.
@Fbubepe: większość tych studentów się nie nadaje po prostu, więc każdy jeden asystent jest cenny. Trzeba ekstremalnie coś s--------c, żeby cię wyrzucili za słabe wyniki.

@AnonimoweMirkoWyznania: w sezonie zależy od projektu, są takie z dużą ilością nadgodzin i takie z małą lub brakiem - oczywiście można sobie wybrać jakie się chce projekty. Ja
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Od grudnia nie zrobiłem ani godziny nadgodziny. Teraz mam projekt z 2 dni w tygodniu, a 3 nic totalnie nie robie xd a płatne normalnie. Może od seniora jest zajeb, na A1/A2 luzno, gorzej w sezonie wiadomo
  • Odpowiedz
RadosnySadysta: Luz blues, robisz we własnym tempie, budżety godzinowe są zawsze srogo pozawyżane, żeby było z czego obcinać w następnych latach, a łosiom spoza firmy się wciska kit, że praca ciężka i długie godziny, żeby stwarzać pozory xD.
---

Zaakceptował: karmelkowa
  • Odpowiedz
SpoconaProgramistka: > Jeśli większość tych studentów się nie nadaje, a jednocześnie "Trzeba ekstremalnie coś s--------c, żeby cię wyrzucili za słabe wyniki", to czego im brakuje, jeśli wymagania nie są wygórowane?
@Ignacy_Patzer: trudniej się dostać niż potem zostać, po przyjęciu firma pompuje w ciebie szkolenia i czas bardziej doświadczonych pracowników, po pierwszym roku już masz większego skilla i tempo pracy niż taki zupełny świeżak, więc tak łatwo nie wywalają. Żeby
  • Odpowiedz