Wpis z mikrobloga

Mam strone w wordpressie gdzie codziennie rejestruja sie osoby szukajace pracy, chcialbym polaczyc baze danych uzytkownikow wp z inna strona w ktorej pracodawcy beda mogli ogladac ta baze i kontaktowac sie z wybranymi uzytkownikami.

Strone dla pracodawcow chcialbym zrobic w bubble.io lub alternatywie, cos gdzie moglbym sam zbudowac aplikacje bez pomocy developera. Dostep do niej bylby tylko poprzez wykupienie miesiecznej subskrypcji

Czy da sie jakos polaczyc baze userow z wp z jakas inna apka gdzie na zywo bedzie sie to aktualizowac?

#programowanie #programista15k #frontend #backend
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vantrilio: Tak, możesz to zrobić na kilka sosobów, chociażby napisać apkę, która będzie korzystala z tej samej bazy co WP albo napisać apkę, która przerzuca dane z WP do innej bazy przy okazji zmieniając format jeżeli tego potrzebujesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@file_get_contents:
Szczerze?
Troche zaluje zatrudniania ludzi do robienia customowej templatki dla mojego rozwiazania, kazda zmiana czy poprawka to dodatkowe koszta, jakbym od poczatku zaczal na bubble to podejrzewam, ze mialbym wieksze mozliwosci edycji i wszystko szlo by o wiele szybciej.

Tak mi sie przynajmniej wydaje :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Vantrilio pewnie już zrobiłeś wszystko, ale dodam coś od siebie :D

Jeśli chcesz wyświetlić dane z innej strony to istnieje skrypt działający na WP, który wyświetla dane posty z innej strony. Spokojnie na stackoverflow znajdziesz.

Kiedyś tworzyłam połączenie z drugim sklepem właściciela, żeby wrzucić trzy ostatnie posty na nowej stronie ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Vantrilio w sumie możesz to zrobić przy pomocy dwóch sposobów, jeden to łączenie się z rest API Wordpressa z innej strony, a drugi to właśnie na stacji "display posta on other website Wordpress" ;)

Teraz szczerze zamiast kodu PHP uzylabym js i rest API, bo można wszystko zrobić przy pomocy tego
  • Odpowiedz