Wpis z mikrobloga

Tworze sobie arkusz w google sheets w ktorym zapisuje swoje zakupy na btc, chcialbym miec w tym arkuszu wykres ceny bitcoina ktory sie na biezaco tworzy i fajnie jakbym na tym wykresie mial zaznaczony punkty w ktorych robie zakupy, da sie takie cos? Moze zacznijmy od samego wykresu, jak dodac wykres ktory bedzie sie aktulizowal ()
#excel #google #sheets
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@heniek_8: albo mam pomysl, mam z googlefinance cene btc, moge jakas funkcja napisac zeby notowalo mi cene danego dnia o godzienie x codziennie? i tymi komorkami bedzie mi sie tworzyc wykres, brzmi sensownie?
  • Odpowiedz
@heniek_8: No wlasnie nie do konca, bo juz porzucilem koncepecje ze ma zapisywac z neta. Mam googlefinance btc usd czyli mam cene ktora mi sie akutlaizuje w arkuszu, teraz chcialbym zeby ta cena byla notowana co 24h w nastepujacych komórkach, rozjasnilem?
  • Odpowiedz
@xcinek1337: ale arkusz to nie jest cron zeby sie budził w zadanych okresach i coś dociagał to juz lepiej zobacz jak ściągnąć z tego finance wartosc w zaleznosci od daty, jedną kolumnę wypelnisz datami a do drugiej sciagniesz wartości

Tak jak np na stronce nbp jest api do wyciągania kursu walut w określonych datach
  • Odpowiedz