Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 292
Byłem wczoraj w moa na #burger. Żarcie ok, ale ceny O--------------E. 2 burgery i jedna nieduża lemoniada (akurat lemoniada c-----a) to 87zl xD Byłem przekonany, że do każdego burgera są frytki w tej cenie, ale nie. Ciekawe, gdzie to wszystko zajdzie. Te ceny, sztuczne podnoszenie kosztów.. #krakow #kryzys #inflacja
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Just_Jump: Moa zawsze było drogie. Jednak są na rynku (lokalizacja na pewno jest droższa niż jakaś tam huta) i mają jakościowo jedne z lepszych burgerów. To od zawsze było drogie jedzenie, nie rozumiem zdziwienia, zwłaszcza, że wiedza o wszechobecnej inflacji jest powszechna...
  • Odpowiedz
a jak będzie rosła jeszcze dalej to już nawet mcdonald czy kfc sie zaczną zamykać bo kto kupi zestaw w maku za 40zł xD

@Loginconajmniej4znaki: mimo tego ze gowno maczek podrozal przez 2lata prawie 2x a jakosc polowy rzeczy spadla do poziomu smietnika to ostatnio chcac sobie kupic kilka cheesow przed 0:00 w srodku tygodnia zastalem morze ludzi i trzeba bylo czekac 30min XD
  • Odpowiedz
Jak mozna bronić tą gastro patologie. Spokojnie da sie wynalezc fajne lokale (tu np mam na mysli burgerownie) gdzie burger+ fryty to nie wiecej niz 30zł i sa zajebiscie smaczne. To co, te lokale mają inne opłaty ze porownywalne j------e na kase puszczają samego burgera za 45zł? Ruchają bo mogą, a jak widac w postach polacy lubią być peklowani po jaja jagodziankami za 15zł i kawą z ekspresu za 25zł.
  • Odpowiedz
@rzuf22: owszem, masz rację - lokalizacja ma znaczący wpływ na cenę. Niemniej jako mieszkaniec jakiejś tam Huty (najlepszej dzielni w Krakowie), zdecydowanie wolę miejsca poza centrum. Jest gdzie zaparkować i jeśli chcą się utrzymać to muszą bronić się jakością - nie ma stada turystów którzy odwiedzą to miejsce niezależnie od opinii etc :)
  • Odpowiedz
@ImYourPastClaire: Weź nie p-----l bo burgery w niektorych hipsterskich miejscach to ceny sa xD od wielu lat. Burger ponad 40 do tego lemoniada za 15, tymczasem ide do restauracji na Złotej w Warszawie i za 40 zł mam swietne danie np z policzków wolowych z purre i za te same pieniadze lampkę dobrego czerwonego wina, a nie k---a wode z cytryna xD
  • Odpowiedz
@Just_Jump: a ja w Szczecinie w Bro Burgers (swoją drogą polecam) za 2 burgery i porcję frytek zapłaciłem 54 zł. Cenowo nawet McDonald's wychodzi drożej po dodaniu plasterka stęchłego boczku do Big Maca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Niemniej jako mieszkaniec jakiejś tam Huty (najlepszej dzielni w Krakowie), zdecydowanie wolę miejsca poza centrum

@pepeBAN: pisząc "jakaś tam huta" miałem na myśli tańsze dzielnice krakowa. To, że ty wolisz to jedno, ale centrum dalej pozostanie centrum. Mi dużo łatwiej jest się z kimś umówić na rynku niż do huty, gdzie (ja osobiście) musiałbym jechać przez cały kraków. Lokalizacja kosztuje, tak samo na kazmierzu nie spodziewam się tanich lokali.
  • Odpowiedz