Wpis z mikrobloga

Hejka mireczki, czy jest różnica w majonezie, którego używa się do karbonary? Czy ktoś znalazł jakiś włoski, który nada jej kremowy smak? Robilem ostatnio pare podejść - raz z kieleckim, raz z winiary nadal troche jej brakowało do tego smaku który możemy znalezc w restauracji. Dodaje go na sam koniec. Może powinienem na poczatku razem z boczkiem i cebulą? Z góry dzięki za pomoc i proszę o wyrozumiałość

#gotujzwykopem #gzw #carbonara #bojowkamajonezukieleckiego #kiciochpyta
perasperaadopelastra - Hejka mireczki, czy jest różnica w majonezie, którego używa si...

źródło: comment_16573117319KdZ4RAnEfih9jr2mkeUL8.jpg

Pobierz
  • 40
@perasperaadopelastra: Na grupach kulinarnych nie ma nic gorszego niż #!$%@? obrońcy oryginalnej carbonary. Te zjeby zachowują się jakby sami pracowali we włoskich kopalniach co najmniej 40 lat. I po ciemku pod ziemią mieszali jaja z makaronem o temperaturze nie przekraczającej 58 stopni. #!$%@? boczek, źle. Ma być #!$%@? pancetta dojrzewająca w słońcu północnych Włoch, smagana wiatrem wiejącym z alp. Przynajmniej tak Ci się wydaje, dopóki jednego #!$%@? nie zastąpi jeszcze większy
Tylko kielecki. Jeżeli nie lubisz smaku octu wciągając kolejny makaronik przy akompaniamencie łez. Nie możesz nazywać się prawdziwym Alfonso!