Aktywne Wpisy

Gran +341
Mircy pijcie ze mno kompot
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria

Salido +257
Minął 33. (z 66) dzień wakacji.
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
źródło: 1-453841-18
Pobierz

#ogrodnictwo #ogrod #trawnik
źródło: comment_1656949999lnXHEYPnhWxNvsCq5GUjch.jpg
PobierzRandap działa poprzez zielone części roślin więc chyba bez sensu robić sobie robotę i ścinać przed odpryskiem.
W sumie to po co nanosić nowa ziemię? Taka tam zła? Nie wystarczy sam nawóz przed wysiewem?
Ja tam na zdjęciu wiechline roczna wiedzę więc jeśli to ma być ładny trawnik to randapic i tak będzie trzeba przed wysiewem a i tak będzie kolopot by się pozbyć. Zależy jaki efekt ma być.
Natomiast rundap to zło i odradzam. Możesz zrobi tak że kosisz kosa spalinowa do ziemi. Potem lecisz glebogryzarką. I teraz żeby nowy trawnik miał szansę się wybić zanim chwasty przytakują to możesz wyłożyć wszystko geowłóknina albo nawet kartonem i to przykryć nowa ziemią - ale to pod
Ja dawałem ziemię z worków i też chwasty. Teraz już wiem, że pod trawnik najlepiej z miejskiej kompostowni.