Czym właściwie jest ideologia lgbt? Ja chociaż jestem daleka od tego, aby chociażby sama być homoseksualną to jednak tego zwrotu nie rozumiem. #lgbt #teczowepaski
W tej całej szarpaninie mnie najbardziej rozwala fakt, że obie strony dają się robić w bambuko, bo jakieś słowo zostało źle nacechowane przez jakąś partię i wszyscy to łyknęli na dwa różne sposoby xD Ideologia to zbiór jakichkolwiek poglądów jakiejś grupy, jakakolwiek grupa, partia polityczna, która do czegoś dąży kieruje się swoją ideologią, a to, że różnorodność osób w społeczności jest duża, to różnie bywa z interpretacją postulatów przez członków danej grupy
@czoo LGBT to społeczność, wywodząca się z Gay Liberation Movement (Stonewall etc), obecnie jest jeszcze druga mniej znana społeczność zrzeszająca osoby innej orientacji, nazywa się LGB Alliance i jest transfobiczne, więc smród. Imo mówienie "osoba LGBT" narzuca przynależność do jednej ze społeczności i lepsze jest już nieheteronormatywna xD Obie te grupy przedstawiają jakiś zbiór światopoglądów, więc są ideologiami, jak komuś nie pasuje słowo "ideologia" to niech znajdzie sobie ulubiony synonim skoro
Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem. GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego GenZ- są Ja-są gofry? GenZ-tak
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@a_pex: nie, to nie jest ideologia
Komentarz usunięty przez autora
LGBT to społeczność, wywodząca się z Gay Liberation Movement (Stonewall etc), obecnie jest jeszcze druga mniej znana społeczność zrzeszająca osoby innej orientacji, nazywa się LGB Alliance i jest transfobiczne, więc smród.
Imo mówienie "osoba LGBT" narzuca przynależność do jednej ze społeczności i lepsze jest już nieheteronormatywna xD
Obie te grupy przedstawiają jakiś zbiór światopoglądów, więc są ideologiami, jak komuś nie pasuje słowo "ideologia" to niech znajdzie sobie ulubiony synonim skoro