Wpis z mikrobloga

Mógłbyś tak w dużym skrócie przybliżyć o co chodzi w tym Warhammer 40 000?

@Phyrexia: był sobie bóg, który chadzał sobie między ludźmi już w naszych czasach, ale potem postanowił zjednoczyć galaktykę i zakazać religii bo ta napędzą siły chaosu /piekła/, im bardziej ludzie /i nie tylko bo w w40k jest masa innych ras/ się mordują to rośnie w siłę bóg krwii Khore, jedna z ras "kosmitów" np. powołała do życia
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@dasfinaleresultat: szanuje za próbę streszczenia.
Nie mam pojęcia o lore, nigdy nie grałem w WH, ale jestem zafascynowany jego społecznością. Tyle wysokiej klasy contentu nie widziałem w żadnym innym fandomie. (poza LOTR) ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
ostatni akapit jest wyssany z palca (wielkości uniwersum)

@KedzioRRz: dopiero teraz zajarzyłem o co możesz mieć pretensje. Ja biorę pod uwagę cały "fluff", czyli również to co gracze robią ze swoimi armiami, masz przecież zaginionych prymarchów gdzie wsadzasz lore jakie ci się podoba byleby łapało się w ramach uniwersum.
  • Odpowiedz
@dasfinaleresultat: abstrahując od fajnego streszczenia to ostatni akapit to typowe walenie konia pod to jakie Twoje ulubione uniwersum jest zajebiste ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba, że masz na myśli Lore Star Wars i Star Trek tylko z kinowych filmów
  • Odpowiedz