Aktywne Wpisy
hacerking +190
Dobra, czas na wyznania, bo co chwilę jestem atakowany, że żebrakiem. Nie wstydzę się tego, lecz ja dzięki wsparciom choć przez jedną j----ą chwilę czuję się normalny i mogę sobie pozwolić na takie rzeczy jak MC, hottodga itp.
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Pewnie zawsze już będę nosił swój krzyż, lecz to ja k---a przeżyłem śmierć siostry, to ja musiałem chodzić w g---o ubraniach, przeżyć j----ą biedę, to mi rodzina odmawiała psychiatry, bo będzie to w papierach.
Śmierć
Zielonka021124 +20
Programista15k (18k B2B) here, 25 lat i dobijam 5 lat w branży. Poważnie rozważam pisanie matur jeszcze raz i pójście na lekarski lub lek-dent. Sytuacja w branży IT oraz ostatni wylew artykułów/postów o lekarzach (nie będę oceniał) to trochę potęguje i w sumie nie wiem co myśleć.
Uprzedzając - wiem, że jestem zielonką jak i widziałem podobne tematy na wykopie (a na tagu #programista15k to już wyłącznie narzekanie - żeby
Uprzedzając - wiem, że jestem zielonką jak i widziałem podobne tematy na wykopie (a na tagu #programista15k to już wyłącznie narzekanie - żeby
#ukraina #rosja
Dopiero pod koniec wojny, jak Niemcy przegrywały zaczęli zmieniać orientację.
Wygraliby honor
Polakom ciężko jest pojąć że ta neutralność to kalkulacja
@Polinik: Przykładem ewakuacja Żydów z Danii do Szwecji.
Kiedyś chciałem Szwedowi w
Komentarz usunięty przez autora
Typie, nie na tym polega internetowa dyskusja. Nie zesraj się #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Polinik: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Midsommarkrisen
@Polinik: Masz i się dokształć bo głupoty gadasz jak potłuczony.
Ciekawe, ciekawe, zwłaszcza, że jak się pójdzie np. do muzeum marynarki wojennej w Karlskronie to jest cała sala poświęcona postawie Szwedów w czasie 2WŚ, gdzie sami Szwedzi przyznają, że sympatyzowali z Niemcami jako społeczeństwo i z 3 Rzeszą jak państwo.
Ale wykopki wiedzą lepiej. ¯\_(ツ)_/¯
@Polinik: to historia wie lepiej. Szwedzi nie mieli wyboru na początku wojny, jeżeli chcieli nie mieć martwych obywateli i zniszczonych miast. Musieli współpracować z 3 Rzeszą. Jakbyś poświęcił 40 minut swojego życia na link, który podałem oraz na kolejne 2 części to byś uzupełnił swój brak wiedzy, ale lepiej zaparcie trzymać się swojej wersji wydarzeń bo tak jest prościej, co nie?
Wygraliby honor
Polakom ciężko jest pojąć że ta neutralność to kalkulacja
@marekrocki2 taka kalkulacja, że dzieki takiemu podejściu Hitlerowi łatwiej było niszczyć Europę.
Jak cię będą bić na ulicy to nie wołaj o pomoc, zrozum, że jak grupa ludzi będzie tylko patrzeć i podawać napastnikom pałki i kamienie, żeby bardziej cię skrzywdzić, też powiesz, że to była kalkulacja? Czasami
@Polinik: no tak. Dlatego dawali schronienie żydom z Danii i Norwegii oraz mieli bardzo małą ilość ochotników do Waffen SS.. Może warto też coś poczytać, obejrzeć niż kierować się opinią jakiegoś jednego muzeum?