Wpis z mikrobloga

@Tywin_Lannister: Aborcja powinna być legalna nawet jak kobieta się na nią nie zgadza o ojciec dziecka tak albo zrzeczenie się do alimentów jeśli kobieta nie chce aborcji a chłop chce
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: ale wiesz, że możesz kiedyś chcieć mieć dziecko? Będziesz wtedy jeździć do Czechów do lekarza prowadzącego ciążę, czy w razie choroby zlepka komórek wolisz pozwolić kobiecie na cierpienie i ryzykowanie jej zdrowia, życia i płodności? No i ewentualnie godzisz się na utrzymywanie bezmózgiego warzywa, którego życie będzie jedynie cierpieniem i jego przedłużaniem na dziwnych lekach, z dziwnymi zabiegami?
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: dlaczego po aborcji, zwykle farmakologicznej a nie skrobance, mielibyscie konczyc zwiazek?

Dotycza nas tez sytuacje kobiet z naszych rodzin czy z grona przyjaciol.

@rtgdgdrttdgcxgstrgdxxgst: nie musi i nie rodzi, bo takiego rozwiazania nikt przeciez nie akceptuje i nie przestrzega. Po prostu robione sa aborcje "na czarno", glownie srodkami poronnymi za kilkaset zl.
  • Odpowiedz
@skitarii: masakra ( _) zauważyłam że ludzie popierający to reagują straszną agresją, gdy powie się, że każdy sam powinien podjąć decyzję czy chce walczyć, niezależnie od płci. Raz miałam sytuację, że gdy powiedziałam "mężczyźni powinni decydować..." (chciałam dokończyć "czy chcą ryzykować własnym życiem"), to przerwano mi w połowie z tekstem "nie powinni". I był to facet, a jego żona go poparła. Nie było dyskusji, w ogóle nie
  • Odpowiedz
@skitarii: xD o nie, kto jej poda szklankę wody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szczerze zastanawiam się, czy takie osoby chętnie by wysłały własnego syna na wojnę. Jest to dla mnie niepojęte. Ja akurat dzieci mieć nie będę, ale w razie wojny nie wyobrażam sobie zostawić niebieskiego na pastwę wojny, albo idę walczyć z nim, albo chociaż ogarniam rannych. Pracuję w medycynie, więc widok krwi i tak
  • Odpowiedz