Wpis z mikrobloga

@Pieniek1991: Wiem, tylko powiedz to np starym babom. Do mnie się kilka razy pruły, że maski nie noszę. A teraz wirus magicznie zniknął bo już nie mówią o nim w TV i te same stare baby nawet w przychodniach nie noszą ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@arsze_nick Mi na szczęście tylko dwa razy się randomy trafili co się czepiali ale na nich to w------e. Jak to w miarę ogarnęli od grudnia 2020 stwierdziłem że nie chce mi się już bawić w pisma i odwołania od wyroków nakazowych itd. i na prywatnej wizycie sobie ogarnąłem zaświadczenie. Ciekawe czy jesienią znowu się przyda. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@arsze_nick Jak dobrze liczę łącznie 6 razy pokazywałem policji w sklepach. Działało bo było w pełni legalne. Ale strata czasu bo policjant z reguły nie był zadowolony że mandatu się nie da wystawić i skrupulatnie i powoli sprawdzał zaświadczenie i dowód. Ale i tak dobrze bo nie musiałem się odwoływać od wyroków nakazowych albo mandatów przyjmować. A odwołanie to wiadomo niektóre sądy i tak przyklepywały kary więc myślę że opłacało się
  • Odpowiedz
  • 0
@yggdrasil Maseczki ograniczają rozprzestrzenianie się, ale śliny a nie wirusów. Wirusy sobie poradzą z kawałkiem szmatki co było widać przy wzroście zachorowań.
  • Odpowiedz
@w4ri4t: To jeżeli nie są wstanie ich zatrzymać to czemu lekarze je noszą? Trzeba coś z tym zrobić, tyle kasy idzie na studia medyczne, tak długo ich kształcimy, a nie wiedza takich rzeczy. To skandal przecież.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Maseczki ograniczają rozprzestrzenianie wirusów. Jeżeli masz inne zdanie to poproś lekarza o to, żeby nie zakładał przy następnej operacji.

@yggdrasil:

A czy ludzie na co dzień również rozmawiają nad otwartą raną?
  • Odpowiedz