Aktywne Wpisy
Duza-fajka +54
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
WezelGordyjski +41
Z dZiewczyna już od 7 lat skladamy się na wynajmowane mieszkanie pół na pół. Obecnie płacimy 2500 miesieczmie i dziewczyna dokłada sie 1250zl. Nie sądziłem, że tyle będziemy razem i chce się jej oświadczyć i nie wiem jak jej powiedzieć,że to moje mieszkanie na własność.
1. klientów gotówkowych
2. Ukraińców z walizkami pieniędzy
3. doskonałej ochrony przed inflacją
4. funduszy wykupujących wszystko
5. wiecznie drożejących materiałów budowalnych
6. braku rąk do pracy
7. no i brakujących mieszkań
Rzeczywistość okazała się prymitywnie prosta: to była pompa na kredyt. XD
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #kredythipoteczny
W 2008 podobnie mówili, a teraz jeszcze większa bańka jest
Kult ten został zauważony przez antropologów w momencie, gdy ludność tubylcza zaczęła budować obiekty przypominające lądowiska i pasy startowe dla samolotów, nabrzeża dla
Popytaj ile mniej kurierzy paczek wożą, ile mniej osób chodzi do knajp, ile osób w hotelach nocuje na weekendy/długie weekdny. Kończy się rozwalanie kasy i tyle
oh wait, flashback 2020-2021. Już od końcówki 2019 zapowiadał się kryzys. Bardzo dobrze, że to się materializuje, bo już ludziom zaczęło odwalać na dekiel od iluzorycznego dobrobytu na kredyt.
@emeig: Nie sądzę. Zastępowalność nie dotyczy nieruchomości, tj. może trochę, ale nie tak skrajnie. To jakby twierdzić, że wobec drogich mieszkań ludzie będą kupowali namioty za 500k. XD Uber drogie mieszkania spowodowały, że one już były na granicy oczekiwań. 50 metrów od biedy nada się dla pary z dzieckiem. 30 metrów nie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Oglądam film z dzieciakami 20 kilka lat jak się teraz chwalą i wspominają o zarobkach na obrocie aktem
Mamy 193 kraje na świecie
Wymien 5 cywilizowanych krajów na świecie
Jeśli nie potrafisz, wyjaśnij mi czemu mówisz o cywilizowanych krajach w liczbie mnogiej
Kurtyna opadla i male zawirowania.