Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen Dawida Podsiadło? Showman z niego żaden, muzycznie jest co najwyżej poprawny, a sympatię publiczności zyskał w dużej mierze przez swój wizerunek nieogarniętego chłopaka z "małego miasteczka" - Dąbrowy Górniczej (prawie 120 tys. mieszkańców). Tak na oko, na Stadion Śląski przyszło na pewno ponad 50 tysięcy ludzi. Czy to chwilowa moda, efekt przekładania koncertu od 2 lat czy może jeszcze coś innego? #podsiadlo #koncert #chorzow #stadionslaski fot. Paweł Kurczonek
Dawid Podsiadło rozbujał Chorzów
vathus - Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen Dawida Podsiadło? Showman z niego żaden, mu...

źródło: comment_1656222700WXpK55cwTB4qyv27TTlJiH.jpg

Pobierz
  • 170
  • Odpowiedz
  • 0
Dziękuję wszystkim za ożywioną dyskusję, moją intencją w inicjacji dyskusji o Dawidzie Podsiadło było, lekko mówiąc, sprawdzenie kondycji opinii o muzyce rozrywkowej w Polsce - współcześnie. Chodzi mi bardziej o brak głębi, zrobienie "odbębnienie" zwykłego show jakich wiele po drodze, tyle że na stadionie. Format stadionowiego grania było zawsze dla mnie wielkim wydarzeniem, wkładaniem całego serca muzycznego w występ o przygotowanie go na najwyższym scenicznym poziomie. Dla kontrastu wstawiam zdjęcie ze Stadionu
vathus - Dziękuję wszystkim za ożywioną dyskusję, moją intencją w inicjacji dyskusji ...

źródło: comment_1656279691CAT4IfgZM3c2adGBnq5zrY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@vathus: ja uważam, że to naprawdę dobry muzyk, który odnajduje się w wielu różnych klimatach. Potrafi zagrać typowy pop radiowy, ale z jakimś troszke głębszym tekstem, potrafi zagrać coś z bardziej rockowym charakterem jak np. "Wataha", świetnie wpasował się w klimat kawałków Taco czy Pro8l3mu, a to ogromna rozbieżność gatunkowa. Do tego wydaje się być sympatyczny, nie robi z siebie pajaca i nie próbuje zabłysnąć i za to go ludzie lubią.
  • Odpowiedz