Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen Dawida Podsiadło? Showman z niego żaden, muzycznie jest co najwyżej poprawny, a sympatię publiczności zyskał w dużej mierze przez swój wizerunek nieogarniętego chłopaka z "małego miasteczka" - Dąbrowy Górniczej (prawie 120 tys. mieszkańców). Tak na oko, na Stadion Śląski przyszło na pewno ponad 50 tysięcy ludzi. Czy to chwilowa moda, efekt przekładania koncertu od 2 lat czy może jeszcze coś innego? #podsiadlo #koncert #chorzow #stadionslaski fot. Paweł Kurczonek
Dawid Podsiadło rozbujał Chorzów
vathus - Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen Dawida Podsiadło? Showman z niego żaden, mu...

źródło: comment_1656222700WXpK55cwTB4qyv27TTlJiH.jpg

Pobierz
  • 170
  • Odpowiedz
Jak dla mnie to żadnego fenomenu w tym przypadku nie ma. Głos ma dobry, piosenki jak każdy pop czyli w sumie o niczym byle wpadało w ucho. Ludzi z podobnym talentem w internecie można spotkać na pęczki. Po prostu jemu udało się wybić. Nie wnikam czy przez znajomości czy też fart, ale muzycznie nie jest jakiś wyjątkowy.
  • Odpowiedz
@vathus: Jaka chwilowa moda. Gość od samego początku (pomijając że skradł sympatię jury xfactor i Wojewódzkiego) miał niesamowity głos i wyczucie muzyczne. Pomimo nacisków wielu producentów pierwszą plytę nagrał w swoim klimacie i ze swoimi utworami,ryzykując. Mimo to plyta Comfort and happiness sprzedala się dobrze i naprawde zrobiona byla na wysokim poziomie i muzycznym i osadzona w niezwyklym klimacie. Ja sam mimo,że zawsze lubiłem dobre rockowe brzmienia,mam slabość do niego od
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vathus: nagrał parę lat temu z trzy fajne piosenki i jedzie na opinii. Norbi robi karierę cały czas a zrobił tylko jedna piosenkę xD
  • Odpowiedz
Jego muzyka odnosi sie czesto o starszych czasow, ona nazywa owa muzyke "muzyka pokolenia Myslovitz"

@ZSXTC: W sumie świetne określenie, "muzyka pokolenia Myslovitz", musze zapamiętać.
Posłucham sobie z nutką nostalgii. (ʘʘ)
Krs90 - > Jego muzyka odnosi sie czesto o starszych czasow, ona nazywa owa muzyke "mu...
  • Odpowiedz
@vathus: mnie się wydaje, że on jest prawdziwy w tym co robi i ludzie to czują.
Wydaje się, że jak on tworzy to układa tekst i muzykę tak jak czuje i to się wszystko ze sobą klei - jego wizerunek, tekst, wykonanie, mimo żę nie jest to wybitne.
Jest całą masa wykonawców, która ma sztab muzyków, tekściarzy i producentów i mimo świetnych wokali i aranżacji, wszystko co robią jest jakieś bezduszne
  • Odpowiedz
O,wykopki czujące się lepsze od innych bo słuchają jakieś wysumbilwanej muzki typu "nocny kochanek" dawno nie było tego wątku na wykopie,dajcie jeszcze do wyszydzenia tę ną...Sanah!!1!
  • Odpowiedz