Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen Dawida Podsiadło? Showman z niego żaden, muzycznie jest co najwyżej poprawny, a sympatię publiczności zyskał w dużej mierze przez swój wizerunek nieogarniętego chłopaka z "małego miasteczka" - Dąbrowy Górniczej (prawie 120 tys. mieszkańców). Tak na oko, na Stadion Śląski przyszło na pewno ponad 50 tysięcy ludzi. Czy to chwilowa moda, efekt przekładania koncertu od 2 lat czy może jeszcze coś innego? #podsiadlo #koncert #chorzow #stadionslaski fot. Paweł Kurczonek
Dawid Podsiadło rozbujał Chorzów
vathus - Może mi ktoś wytłumaczyć fenomen Dawida Podsiadło? Showman z niego żaden, mu...

źródło: comment_1656222700WXpK55cwTB4qyv27TTlJiH.jpg

Pobierz
  • 170
  • Odpowiedz
@vathus: A właśnie, że bardzo dobrze śpiewa. Umie w liryczne, smutne piosenki, te bardziej rockowe często wychodzą mu też super. Poza tym śmieszny typek jak się jakieś wywiady z nim poogląda.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@vathus: mam dokładnie te same odczucia, ani muzyka odkrywcza, ani głos wybitny, media go pompują i tyle, teoria tłumu i ludzi bez własnej opinii, idą bo wszyscy mówią że warto. Dokładnie 3 lata temu byłem na narodowym na Phil Collins. Nie ma obecnie polskiego wykonawcy na którego koncert bym szedł
  • Odpowiedz
  • 4
@vathus: byłem na jego koncercie, on tworzy super muzykę.

Jeśli jednak chodzi o koncertowanie to brak kontaktu z publiką, śpiewanie zmodyfikowanych piosenek na tyle że publika nie może z nim tego zaśpiewać. Był to tylko jeden koncert Dawida na którym byłem i tak średnio mi się podobało. Gdzie dalej uważam że muzykę robi super
  • Odpowiedz
@vathus: moja kobita jest jego fanka. Wizerunek, showbiz i inne takie srednio ja kreca (bo lubi sluchac brzydali rownie mocno co takich Podsiadlow), i lubi jego muzyke mocno. Wytlumaczyla to w ten sposob- i silnie zaznaczam, ze to jej zdanie, ale osobiscie sie bardzo zgadzam.
Jego muzyka odnosi sie czesto o starszych czasow, ona nazywa owa muzyke "muzyka pokolenia Myslovitz". Jestesmy roczbik 94 i 95, wiec wychowalismy sie na "Statkach na
  • Odpowiedz
@vathus: to samo co Sanah - gość ma niesamowity dryg do wpadajacych w ucho piosenek. Czy pomagają w ich komponowaniu czy akurat nie - znają się na tym co wybrać
  • Odpowiedz
Wykopki nabijający się z ludzi którzy wychodzą z innymi ludźmi na koncert posłuchać muzyki napić się piwa zjeść coś podczas gdy sam siedzi 16h przed komputerem XD
  • Odpowiedz
@vathus: ma ładny przyjemny głos, potrafi wpasowywać się w różne konwencje i style muzyczne - dogra się do utworu rapowego jak i umie także stworzyć rockowy kawałek, ma dość oryginalne i niebanalne teksty jak na utwory do radia, trudno go zaszufladokować - jest zbyt mainstreamowy i przystępny dla mas by uznać go za alternatywę, jednocześnie nie jest tak banalny i schematyczny jak reszta typowego popu. Do tego ma wizerunek spoko gościa,
  • Odpowiedz
  • 29
@vathus byłem na tym koncercie. Fanem raczej nie zostanę, słucham trochę innej muzyki zazwyczaj. Ale, po pierwsze nie można mu odmówić, że muzyka jest po prostu słuchalna. Nie jest to gówniane disco polo, nie jest to wyjąca Nosowska ze swoim Hey i nie jest to po prostu Rogucki ze swoją Comą.

Po drugie nie można mu odmówić tego, że potrafi zrobić show. Byłem na różnych koncertach, ale takiej oprawy jeszcze nie widziałem
  • Odpowiedz
  • 0
@pomaranczowyogorek: myślę że nie chodzi o to że tych utworów nie ma, tylko część z nich jest po prostu słaba albo to kopia kopii, przeklejka z zachodu. Kiedyś słyszałem tekst radiowca że jak ma coś puścić polskiego to ma być to po polsku bo jak chce po angielsku to ma tysiące perfekcyjnych utworów.

Z drugiej strony bardzo bym chciał żeby istniało takie radio gdzie leciałby tylko polska muzyka. Jak od czasu
  • Odpowiedz