Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +131
Małe dziewczynki mają to do siebie, że bywają koniarami.
Koniarą byłam i ja, a jako że na świat zawitałam u świtu dzikiego kapitalizmu, w klasie robotniczej (cyborgowej właściwie, bo element roboczy stanowił ojciec a przyspawaną do niego biomasę niepracująca matka), to koniki w mojej powiatowej dziurze mogłam se co najwyżej pooglądać w książeczkach.
Męczyłam więc te dwie książki do wytarcia okładek, ucząc się nazw maści, przerysowując zdjęcia przez papier śniadaniowy i rozmyślając,
Koniarą byłam i ja, a jako że na świat zawitałam u świtu dzikiego kapitalizmu, w klasie robotniczej (cyborgowej właściwie, bo element roboczy stanowił ojciec a przyspawaną do niego biomasę niepracująca matka), to koniki w mojej powiatowej dziurze mogłam se co najwyżej pooglądać w książeczkach.
Męczyłam więc te dwie książki do wytarcia okładek, ucząc się nazw maści, przerysowując zdjęcia przez papier śniadaniowy i rozmyślając,
Pawel993 +94
A więc mamy 1,5 roku wojny za nami, aktualnie Putin szykuje się do obrony Moskwy
#bekazkonfederacji #bekazprawakow #wojna #ukraina #rosja #konfederacja
ja wiem wiem przecież Bosak tylko żartował
#bekazkonfederacji #bekazprawakow #wojna #ukraina #rosja #konfederacja
ja wiem wiem przecież Bosak tylko żartował
Jegor Panow. Szef działu Kadr w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych w Moskwie i rekordzista.
Zatrzymany za łapownictwo. Znaleziono u niego 12 miliardów rubli w gotówce (sprawdźcie sobie, ile to pieniędzy XD). Waga tych pieniędzy, to ponad dwie tony. Jak na razie - rekord Rosji w tej katagorii.
Może zbierał opał na ziemię? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@yosemitesam: To chyba nadaje się do księgi rekordów xD
@yosemitesam: bo nikt Putina nie trzepał xD
@komentator_2020: tym że jemu można postawić pomnik z podpisem "łapówkarz dzięki któremu ruska armia idi na #!$%@?", o pisowcach tego się nie powie winnych trzeba odciągnąć od koryta i osądzić
Tyle tylko, że oficjalny kurs (54 ruble za dolara według google) jest sporo niższy od realnego (na czarnym rynku dolar po około 150 rubli). Dlatego łapówki w rublach trzeba by to podzielić mniej więcej przez trzy, więc kwota nie będzie aż tak oszałamiająca.
Nie wiem, ile było w dolarach i w euro, ale może niedługo coś więcej podadzą. A znając życie, to zanim ta kasa trafi do depozytu,
Typ pożałował na łapówki dla komisarza i urzędasów.
@yosemitesam:
@mitatuyo: byli tacy co mieli miliardy euro "wyprane" i nie udało im się nie spotkać fsb za granicą, nawet w Wielkiej Brytanii, ten polityk w porównaniu do nich to płotka i ucieczka z kraju z hajsem = samobój
To tak dla skali.
Znany na całym świecie Lewy vs. jakiś noname od ruskich....