Wpis z mikrobloga

Jest 22 czerwca. W tym miesiącu jak na razie:
Kredyt hipoteczny 2400
Czynsz, media 1000 (mieszkanie prawie 80m2)
Jedzenie 2200
Paliwo 700
Ciuchy, dentysta 1500

+ Pierdoły których nie ma sensu wyszczególniać: jakieś 1000 zł

Razem: 8800 zł xD

Większość na 2 osoby na szczęście.

Jak wy tu k---a żyjecie zarabiając 3-4k, nie dostając jakiejś starej nory w bloku po babce xD

#polska #zalesie #gospodarka #przegryw #kredyt #nieruchomosci #zarobki #inflacja
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LatajacyJeczmien: ja dawno temu interesowalem sie dietetyka i zywieniem przez 3 lata czytalem o tym po pracy w kolko po pare h dziennie, bo wtedy bardzo zwracalem uwage na to co jem i chcialem optymalizowac. Brak hajsu ulatwia troche to, bo duzo najlepszych produktow nalezy do najtanszych. Jak sie tym zajme to pewnie zawolam, pozdro
  • Odpowiedz
@sikalafou: ja mam własną kondygne w domu 3 piętrowym zarabiam podobnie jak opisałeś na dole i calkiem nieźle sobie radze oczywiscie nie mam kredytu,jestem sam nie mam dzieci i mam odłożone trochę oszczędności i auto za kilkadziesiat tysiecy wiec nie jest najgorzej ale myślę że jakby nie własna kondygnacja to bym miał ciężko więc jeśli twoja rodzina przez lata nie zgromadziła jakiegoś majątku to p--------e jest w polsce w takim
  • Odpowiedz
Nie doczytałem że 2200 dla dwóch osób. Ale przyjmując, że 1000 na osobę, czyli 33 zł dziennie:

@LatajacyJeczmien: to tak nie przyjmuj, bo moja partnerka jak 10 zł przejada to jest maks., chyba tylko w weekendy xD No i skąd ci się wzięło 33 zł skoro 2200 na 22 dni to jest 100 zł dziennie?
  • Odpowiedz
Jakim cudem mieścicie się w 2000 zeta na żarcie dla dwóch osób na miesiąc?

To jest jakieś 33 zeta dziennie na osobę. Suchy chleb + kranówa czy jak?

@Filipterka25: gdzie jest napisane, że na miesiąc głąbie xD?
  • Odpowiedz
@Filipterka25: moja partnerka przejada z 10-15 zł realnie, a ja ok. 75-80 zł. Głównie wołowina, p----i i łosoś/pstrąg/dorsz na co dzień, bo mam dietę redukcyjną bardzo prostą ( ͡° ͜ʖ ͡°). Moja jest wege.
  • Odpowiedz
moja partnerka przejada z 10-15 zł realnie, a ja ok. 75-80 zł. Głównie wołowina, p----i i łosoś/pstrąg/dorsz na co dzień, bo mam dietę redukcyjną bardzo prostą ( ͡° ͜ʖ ͡°). Moja jest wege.

@sikalafou: Za 10-15 złotych nie da się być wege, jak się nie grzebie w śmieciach. Coraz lepsze te bajki piszesz xD
  • Odpowiedz
chyba, że się bananka i jedną kanapkę dziennie debilu xD

@sikalafou: A woda to kranówa xD

Co ty z tym grzebaniem po śmieciach w kółko się zapętliłeś? Polecasz z doświadczenia?

@sikalafou: Wydatki żywieniowe suigerują freeganizm, a 2400 kredytu za 80 metrowe mieszkanie majaki, a co?
  • Odpowiedz