Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@FLAC: jak wszystko? XD switcha się kupuje dla ekskluzywow wydawanych na te konsolę. switch nie jest dla wszystkich bo jest drogi. Nie rozumiem kupowania takich śmiesznych maszynek, jak chcesz sobie pograć normalnie jak człowiek to Xbox x i gamepass a jak zamożny to komputer gamingowy
@Anon2139: warto mieć komputer i konsole stacjonarną, a nie taką wydmuszke jak switch na którą nie ma nic ciekawego. No i jak już koniecznie musisz grać w mario carts edycja "50 razy wypuścimy to samo" to masz emulator.
steam deck - fajne i pewnie będzie długo żyć bo da się na nim odpalić wszystko.

@FLAC:

No, z tym wszystko to bym nie przesadzał, bo sprzęt działa pod Linuksem a gry są odpalane przez Protona (czyli WINE w przebraniu z DXVK), ale baza kompatybilności cały czas rośnie, więc nie jest źle.

Można co prawda zainstalować Windowsa na Steam Decku, ale nie jest dobrze wspierany. To się pewnie zmieni z
@Zgrywus1: Kilka dni po ogłoszeniu premiery, w lipcu tamtego roku
@fraciu: W skrócie sporo gier ma stworzone przez twórców sterowanie pod steam decka, w tych których nie ma możesz tworzyć profile sterowania albo skorzystać z tych pobranych przez społeczność. Bądź użyć defaultowych jakichś ogólnych. Jak dla mnie szczególną robotę robi celowanie żyroskopowe, jest bardzo dokładne i wygodne.
@przemo93c: Yep jakoś na następny dzień po opłaceniu
@Metzger3: W sumie jak o tym wspomniałeś to coś w tym jest, aż dzisiaj poszukam info o tej ramce na necie czy coś devi się wypowiadali dlaczego taka decyzja.

Sam mogę powiedzieć że ni chu nie zwróciłem na to uwagi do tej pory.
Jeśli teraz zrobiłem rezerwacje i jest info ze wysyłka będzie po październiku to kiedy +- będę płacić za urzadzonko? W październiku czy te linki do płatności beda wcześniej?