Wpis z mikrobloga

#gry #komputery

Kupiłem sobie komputer:

i9-12900KF
32GB DRR4 3200Mhz
3090 RTX od Ventusa
SSD1 - Samsung 870 QVO 2TB
SSD2 - Samsung 980 1TB
Płyta Główna - MSI MAG z690 Tomahawk

do tego monitor - ROG SWIFT PG279Q

I przychodzę do was z pytaniem, jakie są gry, w które każdy kiedyś musi zagrać.Mam dużo gier na wirtualnych dystrybucjach i dużo mi się już instaluje, ale chciałbym jeszcze wysłuchać opinii z innego zródła bo może o czymś zapomniałem. Interesuje mnie w zasadzie każdy gatunek gry.

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi
  • 154
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ho_rzel: Metro wszystkie części (2033 i LL w wersji redux), Horizon, Death Stranding, detroit become human.

Większość starców tu poleca jakieś starocie ze swojej młodości, w które na pewno grałeś.
@ho_rzel: Żeby zobaczyć co może sprzęt to RDR2 i Cyberpunk (opinie tu ma kiepska ale na takim czołgu będzie graficznie błyszczał).
Wiedźmin ma mieć do końca odświeżona oficjalna wersje wiec poczekaj jak masz cierpliwość.
@wojciet

@pablomike71 kiedyś do grania to komputer się nadawał. Teraz wystarczy dowolna konsola plus tv 4k i masz kilka lat z głowy. Wyjdzie taniej i lepiej.

Nadal komputery nadaja sie do grania i wielokrotnie robia to lepiej. Nie wyobrazam sobie grac na konsoli w gta, rdr2, cities skylines, civilization, this war of mine. Wszelkie strzelanki czy strategie na konsoli to jest jakies nieporozumienie. Argument taniosci konczy sie tylko na zakupie podzespolow. Gry
kiedyś sprzęt kosztował marne pieniądze, ale dało się wszystko odpalić haha

@Looking20: W sumie najdroższa jest tam karta graficzna 10000 zł kosztuje, reszta to ok. 7000 zł, gdzie z kolei procesor to 3000 zł, a płyta główna to 1400 zł i zostaje ok. 3000 na pozostałe komponenty.
Może na 10-20 lat wystarczy :)