Aktywne Wpisy

Ukiss +40
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz
Kielbasiarz +370
W Polsce sa dwa sposoby na zabicie kogos bez poniesienia wiekszych konsekwencji.
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy

Pytanie techniczne. #informatyka #dysk #ssd #hdd #pytanie Mam dysk XPG S11 PRO. Chciałem przejść na #w11 #windows11 . Problem polegał na tym, że nie miałem partycji "w odpowiedni sposób, sformatowanej". Postanowiłem kupić nowy dysk #nvme #ssd tj. WD_BLACK SN850. Niestety moja płyta +/- 2 lata nie wykryła tego dysku.
Zanim się zorientowałem o braku kompatybilności kilkukrotnie podłączałem stary dysk XPG i zmieniałem różne opcje w #bios
Po pewnym czasie chciałem na tym samym sprzęcie wrócić do starego dysku. Niestety, za każdym razem otrzymywałem informacje "no boot ..."
W tej chwili mam system na #w11 stary dysk z #w10 jest niby pusty. Widnieje w systemie jako dysk ale chce ustawić literę dysku.
Próbowałem jakiś aplikacji do odzyskiwania danych ale nic nie działa (puste wyniki).
Robię kopię #google co jakieś 2tyg.
Jakieś propozycje, czy jest szansa to odzyskać, komu ewentualnie przesłać do odzysku.
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62adea28789d06aefa1b51b2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
źródło: comment_16555831151hWYFMrcHZDPNRj1IZe0EN.jpg
Pobierz