Aktywne Wpisy
buchajacy_rog +986
Dzień 92/92
Koniec! W końcu koniec! Po trzech miesiącach kończymy #grubyzaklad z @hdeck. Oficjalnie ogłaszam, że ja wygrałem, a @hdeck przegrał. Hańba mu!
Wyniki po 3 miesiącach:
@hdeck -22,6kg
@buchajacy_rog -28,7kg
Ale wiecie co? Tak naprawdę jestem w ciężkim szoku, że on wytrwał w tym zakładzie i tak zawzięcie walczył. Nie spodziewałem się tego po nim, także... Rywalu mój, gratuluję drugiego miejsca i znakomitych efektów ( ͡º ͜ʖ͡
Koniec! W końcu koniec! Po trzech miesiącach kończymy #grubyzaklad z @hdeck. Oficjalnie ogłaszam, że ja wygrałem, a @hdeck przegrał. Hańba mu!
Wyniki po 3 miesiącach:
@hdeck -22,6kg
@buchajacy_rog -28,7kg
Ale wiecie co? Tak naprawdę jestem w ciężkim szoku, że on wytrwał w tym zakładzie i tak zawzięcie walczył. Nie spodziewałem się tego po nim, także... Rywalu mój, gratuluję drugiego miejsca i znakomitych efektów ( ͡º ͜ʖ͡
luke-dolla7 +517
W celu ratowania dzietności rząd powinien wprowadzić nakaz rodzenia dzieci przez witaminki. Specjalnie powołany minister ds. dzietności na podstawie listy kobiet w wieku 18-35 lat sprawdzałby które już urodziły, a które jeszcze nie dopełniły obowiązku. Losowałby dla każdej ilość dzieci od 2 do 4, tak aby współczynnik dzietności przekraczał 2,1. Te, które miałyby partnerów - dostają miesiąc na dokonanie aktu prokreacji, te które partnera nie mają - są zapładniane przez samców rozpłodowych
W CV mam wpisany kurs ISTQB, GIT, SQL, JIRA, Postman wydaje się że wszystko o co pytają na junior testera. Biorą mnie na te rozmowy techniczne, rozwalam je bo są dość proste, a później pada pytanie o doświadczenie - mówię szczerze że nie mam doświadczenia komercyjnego, testowałem stronki, API itd na własną rękę... I tu zazwyczaj widzę po minach, że zapala się czerwona lampka i to nie jest to czego się spodziewali.
Typowa sytuacja juniora w IT - Nie ma doświadczenia komercyjnego, a jak ma je zdobyć, gdy każdy wymaga doświadczenia komercyjnego... :(
Wiem, że jestem blisko i w końcu pierwsza pracka siądzie, ale może jakieś tipy co mógłbym poprawić?
Jest coś co robię nie tak a czego nie widzę?
#pracait #testowanieoprogramowania
Entry level to INTERN
Może spróbuj ogarnąć podstawy jakiegoś języka programowania, teraz jest trend automatyzacji, więc to może być sporym plusem.
Może brzmi nieprawdopodobnie, ale na prawde tak to wygląda - nie mam wpisanego w CV żadnego doświadczenia, biorą mnie na rozmowy techniczne, idą mi bardzo dobrze
Komentarz usunięty przez autora
Bo w sumie teraz to już chyba tylko musisz być cierpliwy i liczyć na trochę szczęścia. Ja szukałem pracy przez jakieś 2 lata (wiadomo, że nie ciągiem, tylko jak miałem natchnienie na zmianę xD), z czego największym problemem było w ogóle dostać się na rozmowę. Miałem 4 HRowe (z czego na dwóch odpadłem przez brak doświadczenia) i
No tak to wygląda że muszę być cierpliwy, z tym że dopada mnie stres związany z tym, że coraz mniej nowych ogłoszeń o pracę, na niektórych stronkach mam wrażenie że aplikowałem już do wszystkich możliwych inter/junior pozycji :{
Tak czy siak dzięki za odpowiedź!
Nie mam nic wpisanego expa w CV, a na rozmowach mówię o poprzedniej pracy i szczerze o tym, że nie mam w IT komercyjnego doświadczenia, a jedynie testowałem na własną rękę stronki znalezione na githubie, które służą do testowania.
W kazdym raziem co bym Ci polecil to zalozenie konta na utest.com i rozpoczecie testowania od strony praktycznej (przy okazji wpadna jakies dolany, ktore wykorzystasz jak chcesz - ja osobiscie albo kupowalem jakis kurs na udemy
Umiesz angielski? Jak idzie rozmowa po ang?
Utest na pewno obczaję, muszę mieć solidną odpowiedź na to jak testowałem w praktyce do tej pory, bo widzę że ja się wykładam właśnie na tym, że zbyt ogólnikowo odpowiadam.