Aktywne Wpisy
Jax89 +15
#primemma nie wypłaciło kasy młodemu magicalowi, zerwali umowe i nie pokazali statystyk z sprzedaży z jego reflinka.
Sprzedali te gale dobrze dzięki marce magicala i go wyruchali... jak się nazywa ten prezesik zjeb co się tutaj udziela ?
#!$%@? scamerzy !
#famemma #danielmagical
Sprzedali te gale dobrze dzięki marce magicala i go wyruchali... jak się nazywa ten prezesik zjeb co się tutaj udziela ?
#!$%@? scamerzy !
#famemma #danielmagical
TereFereRikiTiki +257
W Kijowie jak byłam, to w środku dnia był blackout, a to ponoć normalne, ze prądu brakuje czasami, tak mi lokalsi mówili. Stacjonowałam w nowym bloku, chyba z 2014 roku i klatka schodowa była niewykończona. Normalnie schody betonowe, bez poręczy, ściany bez tynków na klatkach schodowych, a szyby windowe zaślepione, bo ich jednak nie zrobili xD a tam mieszkali ludzie dorobieni, bo mieszkanie w takim bloku nie bylo tanie.
U nas na obrzeżach pełno nowych domów lub w budowie, a tam mnie uderzyło to, że w ogóle nie było nowych domów albo budów. Zero. Tam jest bieda totalna. Ja wiem, ze media pokazują ładny Lwów czy Kijów, ale nawet tam tylko w centrum te miasta są ok. Plus jak byłam tam i poszłam do marketu, to ceny żywności były tylko troszkę niższe niż u nas.
Ukraina to bieda i ogromna korupcja. Niestety. Na wsi ludzie nie mają trawników przed domem tylko uprawiają ziemię. Takie są tam realia i nie wiem skąd pomysł, ze Ci ludzie przyjeżdzają tu z walizkami pieniędzy, żeby kupić mieszkania za gotówkę. Halo, tu ziemia.
#nieruchomosci #ukraina
https://en.wikipedia.org/wiki/Moving_the_goalposts
Ja tam tylko tydzień byłem i jak miasta w centrum były bardzo fajne tak przy wjeździe do Odessy pierwszy raz na żywo slumsy widziałem.
Średnio miałem jak
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Fakty są takie ze sporo ludzi robi dwa trzy etaty na zachodzie, żyje biednie i kitra kaske.
Analogicznej sytuacji znam ludzi ze wsi z której pochodzę. Całe życie mieszkali w klitce, wakacje Egipt na tydzień albo pod namiot, a jak kupowali mieszkanie w mieście dla syna to kredytu brać nie musieli bo przez 20
Piwo z kolegą na Okęciu w oczekiwaniu na transfer, 54zł. To samo na lotnisku we Lwowie, 14zł.