#anonimowemirkowyznania Cześć Mirki, mam konto ładnych parę lat na wykopie, ale z wiadomych powodów piszę z anonimowych. Mam 26 lat. Mieszkam w dużym polskim mieście. Jakiś czas temu wygrałem na loterii ~3,5 mln. Była to dla mnie niesamowita b---a zrzucona nagle do mojego życia. Teraz po ochłonięciu zaczynam się interesować co z tym zrobić. Sam źle nie zarabiam, bo pracuję w wykończeniówce, łapie fuchy co chwilę + rodzice wspólnymi siłami z rodziną kupili mieszkanie w dużym mieście, w którym mieszkam sam, więc wydatków mam niewiele. Planowałem sobie kupić jakieś mieszkanie na kredyt, ale teraz przez chore ceny mieszkań i kredytów odpuściłem na razie temat. Nie wiem co z tymi wygranymi pieniędzmi zrobić. Nikomu jeszcze nie powiedziałem. Miałem spotkanie z psychologiem, zresztą chodzę sam do terapeuty - ok jedna osoba wie. Mam dwie siostry, jedna się uczy, druga właśnie skończyła studia. Rodzice nie narzekają na zarobki. Co byście Mirki zrobili na moim miejscu? Boję się podjąć jakiegokolwiek kroku, nic chcę zaprzepaścić szansy, którą mi los dał. Nie jestem rozpuszczonym dzieciakiem też, potrafię sobie odmówić, raczej mi sodówka do głowy nie uderzy. Proszę o jakieś porady. W kryptowaluty nie chcę inwestować raczej, wolę spać spokojnie, a jak już to może jakiś mały procent. Mówić rodzinie? Mam z nimi dobry kontakt, ale pewnie się będę musiał z nimi jakoś podzielić.
@AnonimoweMirkoWyznania: podziel sobie tę kwotę na część inwestycyjną, część na życie/zaskórniaki, a część na r------------e i danie sobie czegoś od życia (miesiąc wakacji full opcja czy coś). Btw. pracujesz w wykończeniówce i zaraz w związku z kryzysem mogą Ci się zlecenia skończyć także część na zaskórniaki warto zostawić.
Część inwestycyjną zainwestuj w kilka różnych opcji (kruszce, akcje, obligacje, waluty obce, może jakaś ziemia), a najlepiej idź z tym do doradcy
@AnonimoweMirkoWyznania: C--j wie tak naprawdę. Jedyne co mi przychodzi do głowy to nie trzymanie gotówki. Zdywersyfikuj sobie ten majątek. Tak jak wcześniej pisali: obligacje / ziemia / kruszce / garaże / już nawet te j----e nieruchomości w wojewódzkim, byle w tej gotówce nie trzymać na ten moment. Ofc na Twoim miejscu jakiś % bym sobie tej gotówki na koncie zostawił. A co do rodziny ( ͡°͜ʖ͡
@AnonimoweMirkoWyznania: Tak jak pisali poprzednicy na pewno dywersyfikacja $. Nie trzymaj tego w jednej walucie. Trochę w dolary trochę w euro trochę w złoto. Tylko złota nie kupuj w Polsce bo będziesz musiał to rejestrować. Pomyśl z kilkoma doradcami też nie jest zły. Jakąś część kwoty można też zainwestować w firmę. Kupić maszyny czy po prostu bardziej rozkręcić biznes zatrudniając ludzi. Można dokupić mieszkanie jeśli planujesz potomstwo i wynająć. No
Nie zmieniaj życia nagle. Pamiętaj że spora część ludzi, którzy wygrali na loterii po kilku latach kończy z długami większymi niż mieli przed wygraną. Człowiek to istota, która przystosowuje się do warunków, co często okazuje się zgubne. Pamiętaj, że mądrzejsi od Ciebie tracili majątek i to taki, który sam zbudowali. Najtrudniejszą rzeczą nie jest zdobyć kapitał, lecz go utrzymać. Nie wmawiaj sobie, że jesteś wyjątkowy i u Ciebie będzie
@AnonimoweMirkoWyznania: przestali pisać takie słabe baity ( ͡°͜ʖ͡°) Dobrze wiemy że w polsce totki srotki są ustawiane i żadna grubsza kasa nie trafia w przypadkowe ręce.
@nick230: To jest w ogóle dziwne jak nie ma nawet transmisji z losowań i nie wiadomo o której dokładnie losują. Ale fakt, jeśli miałbym zaufać to jedynie im mimo wszystko. Bo tutaj potrzebny byłby duży wałek międzynarodowy. Te maszyny z których korzystają w polsce do losowania można było już zobaczyć w akcji jak "losują" w Serbii https://www.youtube.com/watch?v=tDrrTpeftCg ( ͡°͜ʖ͡°)
Cześć Mirki, mam konto ładnych parę lat na wykopie, ale z wiadomych powodów piszę z anonimowych.
Mam 26 lat. Mieszkam w dużym polskim mieście. Jakiś czas temu wygrałem na loterii ~3,5 mln. Była to dla mnie niesamowita b---a zrzucona nagle do mojego życia. Teraz po ochłonięciu zaczynam się interesować co z tym zrobić. Sam źle nie zarabiam, bo pracuję w wykończeniówce, łapie fuchy co chwilę + rodzice wspólnymi siłami z rodziną kupili mieszkanie w dużym mieście, w którym mieszkam sam, więc wydatków mam niewiele. Planowałem sobie kupić jakieś mieszkanie na kredyt, ale teraz przez chore ceny mieszkań i kredytów odpuściłem na razie temat.
Nie wiem co z tymi wygranymi pieniędzmi zrobić. Nikomu jeszcze nie powiedziałem. Miałem spotkanie z psychologiem, zresztą chodzę sam do terapeuty - ok jedna osoba wie. Mam dwie siostry, jedna się uczy, druga właśnie skończyła studia. Rodzice nie narzekają na zarobki. Co byście Mirki zrobili na moim miejscu? Boję się podjąć jakiegokolwiek kroku, nic chcę zaprzepaścić szansy, którą mi los dał. Nie jestem rozpuszczonym dzieciakiem też, potrafię sobie odmówić, raczej mi sodówka do głowy nie uderzy. Proszę o jakieś porady. W kryptowaluty nie chcę inwestować raczej, wolę spać spokojnie, a jak już to może jakiś mały procent. Mówić rodzinie? Mam z nimi dobry kontakt, ale pewnie się będę musiał z nimi jakoś podzielić.
#pytanie #kiciochpyta #loteria #wygryw #pieniadze #nieruchomosci
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62a0a5d9af62711cf5c3f596
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Część inwestycyjną zainwestuj w kilka różnych opcji (kruszce, akcje, obligacje, waluty obce, może jakaś ziemia), a najlepiej idź z tym do doradcy
Załóż konto w Szwajcarii - serio
Rób co zwykłe i finoto.
W życiu będzie okres kiedy wpadniesz jak je wydać.
Tak jak mówił Phil Konieczny. Złoto srebro i nieruchomości
---
Zaakceptował: karmelkowa
Dywersyfikacja
1/4 zloto
1/4 obligacje indeksowane inflacja
1/4 dywidendowi arystokraci np pko, orlen, itd
1/4 inne np. nieruchomosci, krypto, sztuka, youngtimery
Tak jak pisali poprzednicy na pewno dywersyfikacja $. Nie trzymaj tego w jednej walucie. Trochę w dolary trochę w euro trochę w złoto. Tylko złota nie kupuj w Polsce bo będziesz musiał to rejestrować. Pomyśl z kilkoma doradcami też nie jest zły. Jakąś część kwoty można też zainwestować w firmę. Kupić maszyny czy po prostu bardziej rozkręcić biznes zatrudniając ludzi. Można dokupić mieszkanie jeśli planujesz potomstwo i wynająć. No
Nie zmieniaj życia nagle. Pamiętaj że spora część ludzi, którzy wygrali na loterii po kilku latach kończy z długami większymi niż mieli przed wygraną. Człowiek to istota, która przystosowuje się do warunków, co często okazuje się zgubne. Pamiętaj, że mądrzejsi od Ciebie tracili majątek i to taki, który sam zbudowali. Najtrudniejszą rzeczą nie jest zdobyć kapitał, lecz go utrzymać. Nie wmawiaj sobie, że jesteś wyjątkowy i u Ciebie będzie
@AnonimoweMirkoWyznania: przestali pisać takie słabe baity ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dobrze wiemy że w polsce totki srotki są ustawiane i żadna grubsza kasa nie trafia w przypadkowe ręce.