Interesuję się tematyką blockchian/ kryptowaluty od 2-3 lat, ale nigdy nie kodowałem. Chodzi mi po głowie pomysł wyuczenia się kodowania i potem (oczywiście) próbowałbym gdzieś aplikować do pracy.
Czy w ogóle jest jakaś szansa dla mnie, czy traktować to raczej jako hobby? Z tego co widzę to wszędzie potrzebują doświadczonych programistów.
Z angielskim nie mam problemów, za granicą lepiej?
@qwertynq88 programowanie na/wokół blockchaina nie różni się specjalnie od "zwykłej" pracy programisty. Więc zadaj sobie ogólne pytanie czy chcesz / możesz zostać programistą. Natomiast popyt na programistów jest mocno skorelowany z cyklami. W poprzednim i tym cyklu jak zbliżał się szczyt ssanie było duże ale potem ludzie stracili pracę jak padały projekty.
@qwertynq88: generalnie nauczenie sie samemu kodzić to jest strata czasu, bo nie bedziesz wiedział co robić, zajmie Ci to pewnie ponad 2 lata i najprawdopodobniej sie poddasz 5 razy po drodze. Jak chcesz podejść do tematu poważnie to znajdz sobie mentora, obczaj np tego goscia na yt: https://www.youtube.com/c/CristianFlorea1?app=desktop Wiem ze on ma coaching 1na1
generalnie nauczenie sie samemu kodzić to jest strata czasu, bo nie bedziesz wiedział co robić
@to_nie_tak_jak-myslisz: coaching 1 na 1 xD garnki tez sprzedaje? xD w dzisiejszych czasach gdzie darmowych materialow jest od z-------a ogolnodostepnych, wiekszosc jezykow ma mniej lub bardziej zajebiste dokumentacje to czego niby ma nie wiedziec? xD jak juz tagowal krypto to predzej czy pozniej obije sie o rusta, ktorego odpalasz booka i masz wszystko na tacy,
@przyjaciel_golomb: zgadzam sie, tylko sam bedziesz sie uczyc rok/dwa/trzy, a jak masz kogoś nad soba to i w 3 miesiace sie wyrobisz, na pewno co najmniej 2 razy szybciej dostaniesz prace niż sam.
Interesuję się tematyką blockchian/ kryptowaluty od 2-3 lat, ale nigdy nie kodowałem. Chodzi mi po głowie pomysł wyuczenia się kodowania i potem (oczywiście) próbowałbym gdzieś aplikować do pracy.
Czy w ogóle jest jakaś szansa dla mnie, czy traktować to raczej jako hobby? Z tego co widzę to wszędzie potrzebują doświadczonych programistów.
Z angielskim nie mam problemów, za granicą lepiej?
#blockchain #programowanie #solidity #javascript #naukaprogramowania #kryptowaluty
Natomiast popyt na programistów jest mocno skorelowany z cyklami. W poprzednim i tym cyklu jak zbliżał się szczyt ssanie było duże ale potem ludzie stracili pracę jak padały projekty.
Wiem ze on ma coaching 1na1
@to_nie_tak_jak-myslisz: coaching 1 na 1 xD garnki tez sprzedaje? xD w dzisiejszych czasach gdzie darmowych materialow jest od z-------a ogolnodostepnych, wiekszosc jezykow ma mniej lub bardziej zajebiste dokumentacje to czego niby ma nie wiedziec? xD jak juz tagowal krypto to predzej czy pozniej obije sie o rusta, ktorego odpalasz booka i masz wszystko na tacy,
Komentarz usunięty przez moderatora