Wpis z mikrobloga

A ja mam takie pytanie.

Interesuję się tematyką blockchian/ kryptowaluty od 2-3 lat, ale nigdy nie kodowałem. Chodzi mi po głowie pomysł wyuczenia się kodowania i potem (oczywiście) próbowałbym gdzieś aplikować do pracy.

Czy w ogóle jest jakaś szansa dla mnie, czy traktować to raczej jako hobby? Z tego co widzę to wszędzie potrzebują doświadczonych programistów.

Z angielskim nie mam problemów, za granicą lepiej?

#blockchain #programowanie #solidity #javascript #naukaprogramowania #kryptowaluty
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qwertynq88 programowanie na/wokół blockchaina nie różni się specjalnie od "zwykłej" pracy programisty. Więc zadaj sobie ogólne pytanie czy chcesz / możesz zostać programistą.
Natomiast popyt na programistów jest mocno skorelowany z cyklami. W poprzednim i tym cyklu jak zbliżał się szczyt ssanie było duże ale potem ludzie stracili pracę jak padały projekty.
  • Odpowiedz
generalnie nauczenie sie samemu kodzić to jest strata czasu, bo nie bedziesz wiedział co robić

@to_nie_tak_jak-myslisz: coaching 1 na 1 xD garnki tez sprzedaje? xD w dzisiejszych czasach gdzie darmowych materialow jest od z-------a ogolnodostepnych, wiekszosc jezykow ma mniej lub bardziej zajebiste dokumentacje to czego niby ma nie wiedziec? xD jak juz tagowal krypto to predzej czy pozniej obije sie o rusta, ktorego odpalasz booka i masz wszystko na tacy,
  • Odpowiedz