@Lake_Titikaka: No przecież moje ciało mój wybór, a nie czekaj w tym przypadku to nie obowiązuje. Na wypadek wojny zakaz opuszczania kraju dla facectów, wszyscy w mundury i płonąć w transporterach opancerzonych albo czekać na trafienie z drona które uniemożliwi identyfikację.
@Lake_Titikaka: ona jest w Polsce już długo, zanim jeszcze ktokolwiek o wojnie na Ukrainie zaczął gadać, a poza tym jej filmiki to baity i są nawet śmieszne
@Lake_Titikaka To pokazuje upodlenie mężczyzn i ludzi jako swoloczy. Kto miał kasę i nie miał pecha wyjechał z Ukrainy easy. Możesz być dobrym gościem całe życie z wyślą cię na front bo tak i papa rączki albo i jeszcze gorzej
@KondProsty: prawo głosu tylko dla tych którzy w razie wojny byli by objęci obowiązkiem mobilizacyjnym. Szybko by się okazało ile artylerii, myśliwców, okrętów można mieć za 500+/X emeryturę i tym podobne. Zastąpienie większości podatków podatkiem od wartości ziemi. Bo armia de facto nie broni ludzi tylko ziemi.
@Assailant hm jest to jakieś rozwiązanie, obywateli 1,2,3 kategorii, . Ale patrz ja pochodzę z biednej rodziny i jedyna ziemia jaka mam to ta w doniczce ( ͡°ʖ̯͡°)
Zgodzę się z tym że jakieś 500+ i inne to oj nie , ty rozkladasz nogi a inni z----------a na bombelka który nie raz miałby lepiej w biduli niż w takich rodzinach.
Ale patrz ja pochodzę z biednej rodziny i jedyna ziemia jaka mam to ta w doniczce ( ͡°ʖ̯͡°)
@KondProsty: No i co się smucisz? Nie płacił byś żadnego podatku. Może źle mnie zrozumiałeś: - kasa na obronę kraju ma iść z nieruchomości w kraju nie ważne kto je posiada. - bić się za kraj mają Ci co decydują o polityce (również obronnej) w wyborach.
@Lake_Titikaka: Naturalny gynocentryzm jest tego powodem. Każde społeczeństwo będzie ratować kobity i jak najwięcej z nich, bo to one są koniecznymi inkubatorami dla przyszłych pokoleń, kwestia biologicznego survivalu. Nikt zaś nie ma odwagi domagać się prawdziwej równości, czyli bezdzietne mają iść do walki tak samo jak panowie. Hipokryzja lewicowych bajek równościowych tutaj się sypie na oczach.
To pokazuje upodlenie mężczyzn i ludzi jako swoloczy.
Kto miał kasę i nie miał pecha wyjechał z Ukrainy easy.
Możesz być dobrym gościem całe życie z wyślą cię na front bo tak i papa rączki albo i jeszcze gorzej
Jako płeć mądrzejsza musimy wymyśleć sensowne rozwiązanie tego problemu.
Dobrowolne wojsko albo dla wszystkich w tym dla kobiet nie wydaje się również najlepszym pomyslem
Zastąpienie większości podatków podatkiem od wartości ziemi. Bo armia de facto nie broni ludzi tylko ziemi.
Ale patrz ja pochodzę z biednej rodziny i jedyna ziemia jaka mam to ta w doniczce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zgodzę się z tym że jakieś 500+ i inne to oj nie , ty rozkladasz nogi a inni z----------a na bombelka który nie raz miałby lepiej w biduli niż w takich rodzinach.
Jeszcze niedawno bym chciał walczyć
@KondProsty: No i co się smucisz? Nie płacił byś żadnego podatku. Może źle mnie zrozumiałeś:
- kasa na obronę kraju ma iść z nieruchomości w kraju nie ważne kto je posiada.
- bić się za kraj mają Ci co decydują o polityce (również obronnej) w wyborach.