Wpis z mikrobloga

Zapamiętajcie ten obrazek, ten moment. Żyjemy w czasach gdy dwójka największych Polskich sportowców jednocześnie jest na topie w swoich dyscyplinach. I są to sporty globalne - najpopularniejsza na świecie piłka i tenis który według różnych zestawień jest 3-4 najpopularniejszym sportem świata. Ta chwila nie potrwa długo niestety - Iga może być jeszcze lepsza ale Robert już młodszy nie będzie. Cieszmy się tą chwilą, chłońmy i bądźmy dumni bo długo możemy czekać na moment gdy taka sytuacja się powtórzy.

Dziś to „codzienność” którą za kilka lat będziemy wspominać z rozrzewnieniem.

#tenis #igaswiatek #mecz #pilkanozna #sport
Pobierz
źródło: comment_1654370581x9ZR1phdRZvxqQbuZbgksE.jpg
  • 24
@enzojabol: Polska jest krajem, który z całego świata najpoważniej podchodzi do dyscypliny jaką są skoki narciarskie. Nigdzie indziej ten sport nie ma takiej oglądalności, medialności czy wydawanego na niego hajsu jak u nas. A najśmieszniejsze, że mimo tego wszystkiego następców Stocha, Kubackiego czy Żyły ani widu ani słychu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lolenson1888: Masz jakieś potwierdzenie tego, że u nas na skoki wydaje się najwięcej? Bo jednak wydaje mi się, że w Austrii albo Niemczech kasy na tę dyscyplinę idzie więcej. Poza tym - co z tego, że w Polsce "poważnie podchodzi się do skoków". W różnych krajach popularne są różne sporty. Np. w Serbii czy na Węgrzech bardzo popularna jest piłka wodna - czy to źle?
@enzojabol: Małysz wzniósł nas na kompletnie inny poziom mentalny. Był sportowcem, który dał impuls fenomen socjologiczny. Dalej Kamil 3 krotny mistrz olimpijski top 3 sportowców polski wszechczasów i Ś.p Pani Irena na tamte czasy znajmosci fizjologi, diety i okolicznosci polityczne osiągnełą ME sportu. Sorry ale kompletnie sie z Tobą niezgadzam.Uważam tą trójkę za najlepszą a pisanie o nich "inna liga" w kontekście umniejszającym to jakaś wykopowa śmieszność
@Multilevel_Inverter: Jasne, każdy ma prawo do swojego zdania ale jednak to co piszesz to są takie trochę didaskalia. Ja oceniam wynik sportowy patrząc pod kątem skali dominacji i popularności dyscypliny. Jaki wpływ na ocenę wyników Małysza ma mieć fakt, że był on niezaprzeczalnym fenomenem socjologicznym? No moim zdaniem żaden. Patrząc na wyniki to według mnie już lepsze osiągał właśnie Stoch. Ale nadal jest to dyscyplina, którą na świecie uprawia ile osób?