Wpis z mikrobloga

• 4
Co typ odwalił w Nowym Orleanie i częściowo w Luizjanie to XD
Miasto jest mało znane w naszym kraju, więc dla popularniejszego vlogera jak on to super miejsce na nagranie czegoś świeżego i dość interesującego. Dodatkowo to kawał historii USA, tego jak powoli dochodziły do dzisiejszego stanu faktycznego, nie wspominając o historii samego miasta, która została skrócona do 30 sekund opowieści. Architektura, miszmasz kulturowy, jazz - to wszystko aż się prosi o spędzenie większej ilości czasu i poczucie klimatu.
Co z kolei dostaliśmy? Jakieś szybkie odklepanie pojedynczych miejsc; dwa posiłki skrócone do tego, że mu średnio smakowało i w ogóle to mało dali, a on zapłacił 30 dolarów; jakieś pół minuty typa grającego jazz i informacje, że w ogóle w tym mieście to śmierdzi, "ale ma pazur" XD.
Mam wrażenie, że w poprzednich seriach jak trafiał do ciekawego miejsca, to po jego odcinkach miałeś/aś jakiś ogląd na temat danego miasta czy regionu, dzięki któremu można by było rozwinąć temat, a vlog służyłby za swego rodzaju wstęp. Tutaj pominął prawie każdą interesującą rzecz (poza kwestią niewolnictwa, ale głównie dlatego, że trafił w super miejsce do opowiedzenia), nawet nie starając się znaleźć znającego miasto przewodnika, sprawiając, że bardzo atrakcyjne turystycznie miejsce jest mniej absorbujące od przejazdu po Bydgoszczy.
I tak, jak on to mówi - "jest to vlog rozrywkowo-podróżniczy", ale jak odwiedzenie pierwszego lepszego bloga podroznika-amatora, który napisał tekst do przeczytania w 3 minuty ukazuje więcej niż półtorej godziny wideo to wyraźnie jest coś nie tak.

#vlogcasha #youtube
Angmac - Co typ odwalił w Nowym Orleanie i częściowo w Luizjanie to XD
Miasto jest ma...

źródło: comment_1654284572GXe2IpcOD3bS2sjNxqLLbo.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Angmac: dla mnie to się nic nie zmieniło od dawna, zawsze te swoje filmy robił na sztukę, nic nowego.
No i to marudzenie że wszędzie drogo i on przycebulił bo wszystko chciałby mieć za darmo.
Do tego dochodzi wiecznie jego gęba, tam w tle macie plażę a tu jestem ja.
Obecna seria to jest antyreklama Usa.
To się powinno nazywać jak nie zwiedzać USA kamperem.
Dawno go przestałem oglądać właśnie
  • Odpowiedz
@Angmac:
@dizel81:
@SiergiejLapczydow:
Bo to "podróżnik" a nie podróżnik.

Dało się go oglądać gdy jeszcze jeździł po Azji, Turcji czy od biedy Meksyku. Teraz jego vlogi to głównie opłacone reklamy (o przepraszam - "współprace"), smęty, zakupy w Walmarcie, jedzenie w sieciówkach, spacery po centrach miast i noclegi na parkingach pod stacjami paliw. Leń przeważnie wstaje późnym popołudniem, a później marudzi że nic nie może pokazać bo wszystko pozamykane. Nawet
  • Odpowiedz
@vegeciak:

Dało się go oglądać gdy jeszcze jeździł po Azji, Turcji

Dla mnie Turcja mu naprawdę dobrze wyszła, ale to jak dla mnie ostatnia seria jaka ma jakąś wartość jak dla mnie, resztę przestałem oglądać już pisałem dlaczego

Leń przeważnie wstaje
  • Odpowiedz
@dizel81: Turcja była udana, bo jeździł po mniejszych miastach, nocował w ciekawych miejscach, pokazywał liczne atrakcje, chodził po górach.

Teraz zrobił się wygodny, śpi do południa, je w fast foodach, nocuje na parkingach i ciągle narzekając łazi po wybetonowanych centrach miast. Koleś nawet jak odwiedzi jakąś atrakcję, to zamiast pokazywać widoki i nawet mówić coś w tle, po sekundzie odwraca kamerę na swój ryj i zanudza swoimi opowieściami przeczytanymi z
  • Odpowiedz