Wpis z mikrobloga

Powiedziałam chłopakowi z którym się spotykałam o moich sposobach na zarobek (sprzedawanie zdjęć). Nie zarabiam tak dużo ale zawsze jakiś grosz wpadnie... Powiedział że nie będzie się zadawać z "szonem" i mnie olał (,) Czas chyba wrócić na tinder
#przegryw #damskiprzegryw #rozowepaski #randki #seks #zwiazki #tinder #podrywajzwykopem #wychodzimyzprzegrywu
  • 100
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Summoning: tak :D szczególnie jak im futra rozdali

@moll: z tego co wiem to pod stalinigradem wojska gen.Paulusa bardzo lubowali się w kufajkach armii czerwonej.

W sumie podobny błąd popełniono wtedy jaki popełnił Napoleon
  • 0
@Summoning: i tylko to uratowało Stalina

@moll: sama nie wiem...linie zaopatrzenia armi hitlerowskiej były rozciągnięte do maksimum a Rosja miała dywizje kaukazkie jeszcze czy syberyjskie. Myślę że prędzej by Stalina odstrzelili nie w 53 a w 43 roku.
@Summoning: nie do końca, bo bierz pod uwagę morale i uzbrojenie czerwonoarmieńców, do tego dochodzi problem z kadrą oficerską po czystkach. Samą liczebnością nie załatwisz wszystkiego
  • 0
@Summoning: nie do końca, bo bierz pod uwagę morale i uzbrojenie czerwonoarmieńców, do tego dochodzi problem z kadrą oficerską po czystkach. Samą liczebnością nie załatwisz wszystkiego

@moll: tak ale społeczeństwo było ogłupione niesamowicie plus jednak to ogromne połacie terenu. Jeżeli by nazisci nie byli nazistami to Hitler miał realna szanse na zwycięstwo na Wschodzie.
@Summoning: i dlatego taktyka spalonej ziemi dobrze działała. Do tego przenoszenie przemysłu za Ural (swoją drogą także tego co wcześniej klepali dla Niemców), więc trudno mówić o możliwości niszczenia strategicznie ważnych zakładów
  • 0
@Summoning: i dlatego taktyka spalonej ziemi dobrze działała. Do tego przenoszenie przemysłu za Ural (swoją drogą także tego co wcześniej klepali dla Niemców), więc trudno mówić o możliwości niszczenia strategicznie ważnych zakładów

@moll: tylko ze bez ropy i przemyśl radziecki by nie ruszył za Uralem. Uważam że po utracie stalinigradu stalin by został odstrzelony
  • 0
@Summoning: myślę że nie. Wzięliby Niemców na przeczekanie, a potem nadeszła by pomóc z Zachodu za uwiązanie Rzeszy na wschodzie

@moll: w 53 roku nie mieli już oporów w partii by zdjąć Wujka Stalina
  • 1
@Summoning: bo to już były inne czasy i wymagały innego wodza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@moll: Chruszczowa który był bajkopisarzem i niemal doprowadził do wojny światowej pompując się rakietami balistycznymi których nie miał ( ͡° ͜ʖ ͡°)