Aktywne Wpisy
szymski1 +68
Dowiedziałem się jak nazywa się taki dziwny fenomen którego ja i niektóre osoby czasami doświadczają podczas zasypiania. Głównie doświadcza się tego w dzieciństwie, ale u mnie również pojawia się teraz chociaż już nie tak często.
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
sawardega +81
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
#motocykle
#prawo
Jak ja miałem problem z jednym zakupem na olx, to po zgłoszeniu sprawy support kazał mi zgłosić sprawę na policję i potem przesłać potwierdzenie. Jeśli tego nie zrobisz, to zamkną twoje zgłoszenie po kilku dniach. Dopóki twoje zgłoszenie będzie otwarte, sprzedawca nie dostanie kasy.
Generalnie odpuściłem, bo nie miałem czasu, a zakup był warty ok 150zl, bardziej opłacało mi się posiedzieć chwilę dłużej w pracy niż bujać się z zeznaniami po
Jeśli chodzi o ewentualną subsumpcję przepisów kodeksu karnego - najprawdopodobniej znajdzie tutaj zastosowanie art. 288 par 1 k.k. Zwłaszcza, że - jak rozumiem - zapewniał ciebie o kompletności zestawu.
Z twojego wpisu wnioskuje, że w opisie
Na jakiej zasadzie ma tutaj zastosowanie art.288 pkt.1? Nie zniszczył mi tej rzeczy, po prostu sprzedał niezdatną do użytku. Tzn fizycznie da się ją założyć, ale od strony prawnej nie da
https://www.akrapovic.com/en/moto/product/17020/Yamaha/TRACER-700-GT/2018/Racing-Line-Titanium?segmentId=1&brandId=41&modelId=814&yearId=4902
Ten pierwszy z włókna węglowego to torówka, ten drugi ma katalizator i dzięki temu ma homologację do poruszania się po drogach publicznych. I ja kupiłem ten drugi.
Natomiast tu nawet rozminął się z prawdą, bo wydech od spodu jest mocno przerysowany, ale to akurat mnie najmniej obchodzi. Bo tego nie byłoby widać. Boli mnie że pół
Ten artykuł bardzo ciekawy. Dziękuję.
1. drukujesz ogłoszenie z OLX, dowody wpłaty i korespondencję ze sprzedawcą,
2. idziesz na najbliższy komisariat i mówisz "proszę pana, chciałbym zgłosić oszustwo", pan bagieta przyjmie zgłoszenie
3. czekasz na pana listonosza z poleconym z prokuratury. Sprawy tego typu są zazwyczaj proste, często Patryk albo Seba ma już osrane majty, czasem wręcz odwrotnie (bo zapach sądowego korytarza znają), czasem temat eskaluje (głuche telefony, pogróżki, etc.) generalnie jest co potem opowiadać