Wpis z mikrobloga

#pracait #programowanie #it #pytanie #pytaniedoeksperta

Przyznam, ze na gorąco szukam pracy bo chce zacząć w przeciągu miesiąca lub lekko ponad. Jaka macie strategie w szukaniu pracy? Bo ja sobie poustawiałem codziennie rozmowy techniczne. Nawet po 2 mam dziennie i teraz dochodzę do wniosku ze to deko głupota bo jednak mam za mało czasu na review konkretnej firmy przed i na to by sie przygotowac konkretnie do tego stanowiska.
Wszystkie oferty są zblizone czyli ten sam jezyk programowania, inne narzedzia ale jakies roznice sa i tak mysle ze chyba lepiej po 2 rozmowy albo 3 max na tydzien.

Edit: czyli mam 6 -7 rozmow np w tym tygodniu. Ogolnie nie mam obecnie pracy wiec niby spoko ale minus, ze nie mam deko oddechu sie przygotowac jakos bardziej.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ArrayIndexOutOfBounds: Dwie strategie:

Albo wybierasz dużo z tych, co zaczepiają Cię na linkedinie i idziesz na żywioł. Wtedy za dużo nie musisz wiedzieć o firmie, bo to oni dzwonią. W tygodniu zawsze ktoś taki się znajdzie (ja dostaję 2-3 dziennie).

Jeżeli to Ty wybierasz firmę i piszesz, składasz cibi, to selekcjonujesz 2-3 i rozkładasz co parę dni. Pierwsze rozmowy są mało wymagające i możesz mieć nawet kilka dziennie (HRy, ang,
  • Odpowiedz
@arysto2011: Ile takich pelnych rekrutacji technicznych przechodzisz zeby urodzily sie z tego jakies propozycje zawodowe? Ja zmieniam technologie wiec ogolnie licze ze powinienem przejsc znacznie wiecej niz dotychczas przechodzilem. Czyli jakies 4x wiecej niz poprzednia ilosc biorac pod uwage ze chce miec w czym przebierac.
  • Odpowiedz
@rskk: Co do zadan to tez sie nie pcham w jakies obszerne zadania sprawdzajace bo to bezsensu. Jakos z 7 rozmow mialem 4 propozycje zawodowe. Obecnie przeszedlem 3 rozmowy i jakos mam takie mieszane uczucia ze latwo nie bedzie jak dotychczas ze wzgledu na zmiane technologii plus ze chce wieksze zarobki.
  • Odpowiedz