Wpis z mikrobloga

@mysteriouskamm: Stawka godzinowa to nie wiem. Wiem za to, że w firmie pod Wrocławiem oferowali w październiku 3300 netto na uop na start (okres próbny 3msc) dla osoby z 1 rocznym doświadczeniem, do tego multisport i luxmed za 5 zł oraz premia roczna 6% rocznych zarobków. Po okresie próbnym dawali od 300 do 700 zł brutto podwyżki w zależności od tego jak się sprawdziła podczas okresu próbnego. Teraz to strzelam, że
Niby w jaki sposób. Zapytaj mnie o widełki w mojej firmie i powiem ci 3k-30k. Co niby z tym zrobisz, skoro to prawda z jednej strony, a z drugiej nic ci nie daje.

@onpanopticon: podanie "widełek" 3k-30k to nie jest podanie widełek ¯\_(ツ)_/¯

Zaś zdarza się, że za podobny zakres obowiązków jedna firma zapłaci osobie doświadczonej 8k, a inna 18k. I kiedy sam zarabiasz powiedzmy 12k, to kwestia finansowa jest dosyć
@WoodyAllin: To #!$%@?, że ktokolwiek powinien szukać pracy i pracować "z powołania" (poza lekarzem i nauczycielem, o czym napisałeś wyżej) to śmiech na sali. 99% osób przez większość swojego życia uczy się, kształci, zdobywa doświadczenie w danym zawodzie, w którym czuje się dobrze lub w którym akurat się przypadkiem znalazło (z polecenia, po znajomości czy zwyczajnie w sposób losowy) tylko po to, żeby godnie zarabiać i móc jakoś na co dzień
@r4do5

@WoodyAllin: Coś jest na rzeczy, miałem koleżankę, która chciała zostać drukarzem i wszędzie próbowali ją wydymać na kasę.

Ooo, to chyba musiała być brzydka. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mityczne widełki tak ubostwiane na wykopie. Zatrudniałem pare osób w życiu, często bez założonego budżetu na dane stanowisko, za to z jasno sprecyzowanymi oczekiwaniami co do tego, jakie umiejętności chce żeby zatrudniona osoba posiadała. Jeśli nie zatrudniasz dziesiątego z kolei junior dewelopera, to często nie masz nawet pojęcia na ile rynek wycenia takie umiejętności, dopiero jak rozmawiasz z ludźmi to się to klaruje. Zdarzyło mi się zatrudnić tez osobę powyżej założonego wstępnie
@zajoncpoziomka: na roli robiłem siewy i zbiory ( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak poważnie to chodzi o druk wszystkich materiałow rolowych od folii po ceraty zwane banerami, robie na dwoch maszynach rolowych uv ale maja tez funkcje flat do zadruku płaskich twardych tworzyw