Wpis z mikrobloga

Osiedle ludzi silnych

Moim największym marzeniem ostatnich tygodni było zwiedzenie nowej patoinwestycji przy Bonarce. Ilekroć jechałem swoim gruzem spełniającym normę Euro 3, huczącym głośno na chińskich zimówkach i biorącym olej, zastanawiałem się nad tempem poszarzenia elewacji niedokończonego jeszcze bloku, płucach przyszłych lokatorów mających w nim zamieszkać oraz... Nie, nie myślałem o niczym, po prostu gapiłem się na drogę i tylko pod nosem cicho psioczyłem, że coś mi zasłania widok.

Jednak w końcu nadszedł dzień, gdy wyszedłem z domu w celu gruntownego zwiedzenia kolejnej nowej-prestiżowej-inwestycji-w-okolicy-zamieszkałej-przez-osoby-młode-i-dynamiczne. Zapraszam na wspólną wycieczkę.

#zlotawolnoscdeweloperska #krakow #patodeweloperka #mieszkaniedeweloperskie
DerMirker - Osiedle ludzi silnych

Moim największym marzeniem ostatnich tygodni był...

źródło: comment_1653374060yT0jFVrwy5M3jtJfInlZb6.jpg

Pobierz
  • 287
  • Odpowiedz
@rasguanabana: Jak na razie dwa razy miał miejsce. W 2018 i 2020, w obu przypadkach w kwietniu i straż pożarna dość szybko ugasiła. Teraz jak jest tam tyle mieszkań to straż pożarna będzie jeszcze szybciej wzywana. W tym roku mamy już maj i trawa się nie paliła.
  • Odpowiedz
@rasguanabana: Masz jakiekolwiek fotki? Jestem w tej okolicy dość często i nie widziałem wypalonej trawy. W 2018 i 2020 faktycznie w okolicy ogródków działkowych czyli jakieś 500m od mieszkań była wypalona trawa.
  • Odpowiedz
@DerMirker: jak będziesz w Chorzowie polecam Katowice i dwie inwestycje w fazie przygotowania: Osiedle Vidok i Kozielska park. Tak jak mówię, na razie nic nie budują ale polecam lokalizacje. I jeszcze w okolicy jest kolejny fantastyczny obiekt, już w budowie Nova Katowice, ulica Raciborska / Mikołowska
  • Odpowiedz
@Cel87: Mogłeś nie doczytać, ale to sa mieszkania na najem krótkoterminowy resi4rent. Dobrze, że w ogóle jakieś ogródki mają. Przy najmie krótkoterminowym wymagania są inne niż przy mieszkaniu dla siebie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pawel993: byłam parę razy na rynku w Chorzowie i szczerze mówiąc tej drogi jakoś bardzo nie słychać, poziom głośności jak przy standardowej drodze przez miasto
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bboymc: a co ma stare budownictwo do indukcji? Ba, coraz częściej w starym też odchodzą od gazu i ludzie przechodzą na indukcję, mój kumpel mieszka w takim bloku¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Kundzia999: Do płyty indukcyjnej musisz mieć poprowadzoną osobną fazę i najczęściej pracuje na 400V. Nawet jak weźmiesz na 230V to przewody mogą nie wytrzymać tylu amperów.
  • Odpowiedz
@Icheb82: autor wprowadza ludzi w błąd. W pierwszym budynku, który opisuje, nie można kupić mieszkania. Jest to budynek w całości na wynajem na czas min. 6 miesięcy.
  • Odpowiedz
@SLesiuk: Jaki błąd? Moi rodzice mieszkają 4km w linii prostej od obwodnicy A4. W zimie i na jesieni słychać u nich w mieszkaniu jednostajny Szum samochódow. Te bloki są oddalone maksymalnie 150 m od estakady
  • Odpowiedz