Wpis z mikrobloga

Osiedle ludzi silnych

Moim największym marzeniem ostatnich tygodni było zwiedzenie nowej patoinwestycji przy Bonarce. Ilekroć jechałem swoim gruzem spełniającym normę Euro 3, huczącym głośno na chińskich zimówkach i biorącym olej, zastanawiałem się nad tempem poszarzenia elewacji niedokończonego jeszcze bloku, płucach przyszłych lokatorów mających w nim zamieszkać oraz... Nie, nie myślałem o niczym, po prostu gapiłem się na drogę i tylko pod nosem cicho psioczyłem, że coś mi zasłania widok.

Jednak w końcu nadszedł dzień, gdy wyszedłem z domu w celu gruntownego zwiedzenia kolejnej nowej-prestiżowej-inwestycji-w-okolicy-zamieszkałej-przez-osoby-młode-i-dynamiczne. Zapraszam na wspólną wycieczkę.

#zlotawolnoscdeweloperska #krakow #patodeweloperka #mieszkaniedeweloperskie
DerMirker - Osiedle ludzi silnych

Moim największym marzeniem ostatnich tygodni był...

źródło: comment_1653374060yT0jFVrwy5M3jtJfInlZb6.jpg

Pobierz
  • 287
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

7. Jak na razie beznadziejny dojazd zbiorkomem, samochodem również

@DerMirker: Widywałem miejsca z gorszym dojazdem, a wołające więcej za metr.

5. Hałas od torów kolejowych 50 metrów od bloku, potęgowany znowu przez ściany
  • Odpowiedz
@DerMirker: byłem tam pare razy (mieszkania od środka), za południem Krk nie przepadam, ale nieistotne. Generalnie jest naprawdę względnie cicho, nawet jak jedzie pociąg, a w lecie powietrze raczej jak wszędzie. Siedziałem na balkonie, potem przy uchylonym oknie etc. Jak chcesz zminimalizować wszystkie problemy które wypisałeś to alternatywa jest mieszkanie na jakimś kompletnym zadupiu i dojazd koleją albo w Krakowie w miejscu gdzie komunikacja jedziesz do centrum paręnaście przystanków z
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gnt_1: a gdzie masz teraz dwustronne mieszkanie? Prawie nigdzie, chyba ze kupujesz 65+m^2

@Shashek: w wielkiej płycie i mieszkaniach wybudowanych przed 2005 jak kupujesz cokolwiek innego niż kawalerka
  • Odpowiedz
@jak5z: współczuję życia przy torach i potykania się gówna w NH. Zamiast NH możesz sobie w moim wpisie podstawić Bronowice, Prądnik Czerwony lub stare bloki na Woli Duchackiej Zachód. Pozdrawiam i idę smarować dupę maścią, że ktoś osiągnął życiowy achievement życia na swoim.
  • Odpowiedz
@DerMirker: Głupio się przyznać ale kiedyś interesowałem się tą inwestycją, konkretnie blokiem od strony bonarki xd poprosiłem panią agentkę o raport z pomiarów środowiskowych, głównie chodziło mi o hałas i wibracje. I wcale nie byłem zaskoczony, kiedy okazało się, że pomiary wcale nie przekraczały ustalonych norm ( ͡º ͜ʖ͡º) A przecież tam przy fasadzie bloku od strony ulicy nie ma ANI JEDNEGO ekranu. Mój Kraków
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bboymc: ja mieszkam po drugiej stronie estakady i mi samochody w ogóle nie przeszkadzają.
Ale to może dlatego że wychowałem sie w domu który jest tuż obok drogi krajowej.
Smog i te rzeczy to ja też bym się przejmował.
Jedynie czym to gruntem. Kiedyś tu była duża cegielnia. A cegły to glina.
A glina to nie jest dobry materiał jako podłoże pod fundamenty.
Ale will see
  • Odpowiedz
@DerMirker: czepiasz się parteru równo z ziemią. To jest bardzo wygodne rozwiązanie. Po pierwsze można mieć kawałek ogródka. Po drugie wejście jest ułatwione dla starszych, dla niepełnosprawnych, dla wózków dziecięcych. Nieporównywalny komfort w porównaniu do kilku schodków w PRL owskich blokach, które niczemu nie służą.

A że ktoś se zaglada? Niech się patrzy! To w PL mamy manię na punkcie zasłaniania się, w Skandynawii ludzie są bardziej wyluzowani i nie
  • Odpowiedz
Ps. Z plusów należałoby jeszcze doliczyć wylewanie tego stawiku po ulewnych deszczach xd mam nadzieję, że ubezpieczenia od zalania samochodu są w cenie mieszkania ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Mc_Gnoyek: Co do tego stawu to sprawdzałem to podczas ostatniej jesieni. Staw praktycznie zrównany z gruntem dookoła niego, a w garażu suchutko. Podejrzewam, że z powodu ukształtowania terenu lub typu skał, które tworzą glebę. W stronę dworca kolejowego
  • Odpowiedz