Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak bardzo głupie jest rzucenie roboty bez nagrania sobie kolejnej?

@czajqa: W ogóle nie jest głupie. Zwłaszcza w IT. Ja za każdym razem jak zmieniam pracę, to najpierw rzucam papierami w starej robocie, bo to po prostu najlepiej motywuje do poszukiwań.
  • Odpowiedz
  • 0
@running: no tak, ale jak rzucasz to pewnie masz jakiś tam okres wypowiedzenia, w moim przypadku byłoby tak że już za tydzień byłbym wolny
  • Odpowiedz
@czajqa: No ale tydzień czasu to często wystarczająco na znalezienie pracy jako #programista15k. A nawet jeśli nie to, o ile masz jakiekolwiek oszczędności (a zakładam że masz), to spokojnie możesz sobie pozwolić na 2, 3 czy 4 tygodnie szukania, a w tym czasie już na pewno znajdziesz coś rozsądnego.
  • Odpowiedz
@czajqa: tak glupie, Ja tak zrobilem rok temu i nie moglem znalesc podobnej roboty w tej samej branzy. Ale mialem zastepcza robote to jakos mi sie udalo przezyc.
  • Odpowiedz
@czajqa: ja raz tak zrobilam - bylam w robocie mobbingowana. Nie zaluje - druga znalazlam w miesiac i mialam miesiac wakacji. Gdyby to sie ponownie wydarzylo to zrobilabym to samo :) powodzonka!
  • Odpowiedz
  • 1
@running: no ja raczej mam rok doświadczenia jako dev, wcześniej byłem dwa lata jako QA i pisałem automaty więc trochę niepokój że nie znajdę roboty tak szybko
  • Odpowiedz