Aktywne Wpisy
mickpl +314
Prawilnie przypominam patent na natychmiastowe obniżenie cen mieszkań:
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
1. Wycofać się całkowicie z deklaracji dopłacania do kredytów, projekt wyrzucić do śmietnika w całości.
2. Zapowiedzieć opodatkowanie posiadaczy więcej niż 3 mieszkań - to jest promil obywateli, bo 98% właścicieli posiada tylko jedno mieszkanie.
Efekty będą widoczne od razu. Nie trzeba będzie nawet specjalnie nic robić XD
#nieruchomosci #mieszkanienastart #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
Jadę właśnie do pracy i uświadomiłam sobie, że jestem dokładnie takim człowiekiem i w takim miejscu w którym marzyłam kiedyś żeby być. Mam swoje mieszkanie, pracę którą kocham i w której rozwijam się i czerpię nie tylko hajs, mam wspaniałą rodzinę i przyjaciół na których mogę liczyć studiuje znów i rozwijam się a, z głupich i prozaicznych rzeczy mam materialne sprawy takie jak garmin czy katering że nie muszę już liczyć, wpisywać
Cześć, czy da się jakoś sprawdzić historie PULL ? Bo chciałbym się upewnić czy pewna część kodu nie zniknęła z mojej winy. (tzn chce sprawdzić czy przed merge jednego i drugiego brancha zrobiłem pull obydwu).
Z góry dziękuje za pomoc.
Git blame było?
pull
, to
git
domyślnie wykonuje to polecenie z argumentem
--merge
.
Możliwe sytuacje:
a.) Masz wspólną historię z zewnętrznym repo. Na zewnętrznym repo pojawiły się nowe commity. Git je ściąga, no problem. Nakładają się na wierzch i macie identyczną historię => historia jest prosta, liniowa, łatwo widać co się działo.
b.) Masz wspólną historię z zewnętrznym repo. Zrobiłeś lokalnie commity. Na zawnętrznym repo pojawiły się nowe commity.
Zobacz 'git status', 'git branch' i wreszcie 'git log'. W wizualizacji pomoże 'gitk'. Dorzuć 'git diff' czy 'git difftool' i na 100% dojdziesz do tego w jakim stanie jest Twoje repozytorium :)