Jeśli ktoś z was ma zamiar jechać pociągiem 87 172 Przemyślanin to wiedzcie, że będzie opóźnienie. Właśnie spaliła mi się przetwornica( ͡°͜ʖ͡°) #atencyjnymaszynista #pkp #kolej #pracbaza
@6th_Sense: @Narrorek: śmieszna sprawa, ale chyba łatwiej niż o takie pozwolenie to zostać konduktorem czy kierownikiem i się zwolnić po 3 miesiącach ( ͡°͜ʖ͡°) jazdy lokiem się zdarzają choćby jak gdzieś trzeba jechać po skład albo podmianę, cnie @Pociongowy?
@Shishu: może i łatwiej, na pewno na dłuższych trasach. Po bocznicy to każdy Cię weźmie jak dobrze zagadasz, ale co to za jazda ¯\_(ツ)_/¯ Ale co do podmiany lub jazdy po skład nawet wtedy rzadko się zdarza brać drużynę ze sobą.
@Pociongowy: te ep07 wyglądają jakby miały 60 lat w kabinie, dobrze że chociaż z zewnątrz ładne. W porównaniu do kabin współczesnych pociągów to wygląda jak jeżdżenie ładą i mercedesem :)
@matryja: a weź nic nie mów. Ma to swój urok ale niektóre lokomotywy to faktycznie jakby 60lat temu....(-‸ლ) Ja tam już od dawna mówię, że zamiast wziąć się porządnie za wymianę parku taborowego i zamówić z 200 gryfinow żeby po PL sobie śmigały jako krajowki to nie, pakują siano w modernę na turbo7 albo jakieś niewiadomo jakie typy lokomotyw. Niestety ale ktoś na górze ominął kilka
@Pociongowy: się cieszę że jednak że nie poszedłem na maszynistę tylko siedzieć sobie za biurkiem jako spedytor. Już bym wolał chyba siedzieć wygodnie w nowej ciężarówce niż w tych 40letnich gruzach którymi sie jeździ w polskiej kolei
@matryja: trochę w tym racji jest ale liczę na to, i jest to też nieuniknione, że te gruzy w końcu muszą zniknąć z torów. Kwestia tylko jak bardzo potrafią to s--------c u góry
#atencyjnymaszynista #pkp #kolej #pracbaza
źródło: comment_16524641017rPjH5Ky5HIT7qTM6Un3NB.jpg
PobierzAle co do podmiany lub jazdy po skład nawet wtedy rzadko się zdarza brać drużynę ze sobą.
@Panczenisci: LOL, niby czemu XD
Ja tam już od dawna mówię, że zamiast wziąć się porządnie za wymianę parku taborowego i zamówić z 200 gryfinow żeby po PL sobie śmigały jako krajowki to nie, pakują siano w modernę na turbo7 albo jakieś niewiadomo jakie typy lokomotyw. Niestety ale ktoś na górze ominął kilka
@Maciej123: ta konkretna ma 37 lat
Komentarz usunięty przez autora
@Pociongowy: faktycznie
źródło: comment_1652690452pbGNph1JOlIICN8LID803n.jpg
Pobierz