Wpis z mikrobloga

@MarianoaItaliano: Jak spróbowałem po 3 dniach i uderzyła cebula to stwierdziłem, że zmarnowałem 2 godziny roboty. Teraz po tygodniu jest już całkiem inne, kapusta jeszcze nie jest ukiszona tak jak bym chciał, bo jestem przyzwyczajony do mocno ukiszonej polskiej, miękkiej kapusty. Tu jest taka na wpół twardawa. Wyraźnie czuć, że coś gryziesz. Przy ugryzieniu przez krótką chwilę czuć smak kapusty lekko kiszone, po tym papryka wchodzi ostrością, ale nie jest to
  • Odpowiedz
@lizakoo:
No niestety tanie nie jest ( ͡° ʖ̯ ͡°) Mnie jednak swoim smakiem też zachęciło do własnoręcznego przygotowania ale jak na razie moja jedna próba zakończyła się porażką. Stanowczo przesadziłem z imbirem i czosnkiem przez co wyszło diablo ostre.
  • Odpowiedz
ja zrobiłem kimchi po zobaczeniu ile ten słoiczek w lidlu kosztuje


@lizakoo: Dokładnie miałam to samo ale kupiłam kimchi z lidla (smakuje jak kimchi koreańskie), żeby wiedzieć czy dobrze robię i jak to ma smakować.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lizakoo: z jakiego przepisu robiłeś? Podziel sie( ͡ ͜ʖ ͡) bo to, co mi "wyszło" nawet nieszczególnie wyglądało jak kimchi
  • Odpowiedz