Aktywne Wpisy
WielkiNos +317
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Kopyto96 +374
HURR DURR , USIĄDŹ PAN, OPOWIEM PANU O PSIACIERZYŃSTWIE XDD
#psiarze #psy #heheszki #bekazpodludzi #p0lka #logikarozowychpaskow
#psiarze #psy #heheszki #bekazpodludzi #p0lka #logikarozowychpaskow
@Dariel: skąd nagle wytrzasnąłeś Manifest Komunistyczny?
W sumie to kiedyś z kumplami się naj3baliśmy i bawiliśmy się w: "Otwórz pierwszą książkę obok ciebie, otwórz na losowej stronie - to zdanie będzie opisywało twoje życie seksualne" i było git, całkiem zabawne, polecam.
Żadna z nich nie jest stawiana jako natchnione boską mądrością źródło moralne. Kulą w płot.
Dlatego cale szczęście tacy ludzie jak Ty skutecznie zniechęcają coraz więcej ludzi do jakiejkolwiek wiary. Nic nie różnisz się od jakiegoś zakutego łba w turbanie, miałeś
@theicecold tez robilem takie zabawy tylko z pierwszą wyjeta, losowa ksiazka i strona. Nie pamiętam co dokładnie wylosowalem ale mialem coś w stylu "dobrze już było, teraz nic dobrego Cię nie czeka". I #!$%@? się sprawdziło xD
@Zuchwaly_Pstronk niektorzy traktuja manifest komunistyczny jako ideologiczne źródło, więc mozna to podciągnąć.
@HuGho jak nie? Większość cytatów jest wyrwanych
Swoją drogą ciekawe skojarzenia Ci się nasuwają, winszuje
edit: tacy spoko chrześcijanie muszą się czuć paskudnie jak widzą takich idiotów. całe życie próbują być spoko żeby pokazać że wierzący =/= zakuty łeb. że można być w porządku wobec innych i pokazać że katolik to wcale nie jest debil. i wtedy wchodzi on, @
Mi nie chodzi onto, żeby bronić kościoła, bo ma on duzo za uszami, a ostatnie oświadczenia są dla nich strzalem w kolano, ale jak już chcemy krytykować kościół to merytorycznie. Uwierz mi, że dla niektórych ten mem pada jako argument w dyskusji
Manifest to dzieło ludzi i nikt nie twierdzi inaczej. Biblia natomiast, to dzieło samego stwórcy świata (oraz też dzieło powstałe pod jego natchnieniem), źródło samozwańczej obiektywnej moralności według której żyje (albo przynajmniej tak im się wydaje) pół
Co do drugiej czesci, to dla mnie zadna roznica czy ktos zrobi innym ludziom krzywde bo konieczna jest rewolucja lub "bo to wola boska". Mimo wszystko wolę trzymac się zasad z
https://dailyverses.net/pl/losowy-werset-biblii
Chociaż akurat mi się wylosowała jakaś incepcja do tej zabawy:
Słowa Jezusa o wypełnieniu
@secondreality: ale ty wiesz w ogóle, w co wierzysz? Jahve miał 69 braci i sióstr i do tego rodziców. Panteon Elohim. xd Żydzi przez stulecia byli monolatrystami, a nie monoteistami, wierzyli, że są inni bogowie, ale cześć oddawali tylko jednemu, patronowi swojego plemienia. Rozumiem, że jesteś Żydem, żeby pokłony składać tylko Jahve?