Aktywne Wpisy
SmugglerFan +205
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
duzy_krotki +71
Taka nasza mentalność, ze skrajności w skrajność, od komunizmu do turbo-kapitalizmu.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka
Udało mi się w tym roku otworzyć własny software house. Działamy w TypeScript (NodeJS) i PHP.
Pewnie pomyślicie kolejny SH temat oklepany...
Wyróżnia nas to, że pracujemy prawdziwym 4 dniowym trybem pracy. Kiedy sam szukałem pracy jako #programista15k wielokrotnie rekruterzy proponują czterodniowy tydzień pracy w wymiarze pięć dni po sześć godzin.
Jawne oszustwo.
U nas pracujemy cztery dni po osiem godzin.
Jeśli w swoich firmach macie jakieś projekty, które chcielibyście zlecić komuś na zewnątrz zapraszam do kontaktu. Na tę chwilę mamy sporo ale zbliżają nam się wolne sloty.
#softwarehouse
Kończyłem technikum, próbowałem studiować trzy razy podchodziłem do studiów z informatyki. Zrezygnowałem bo nie uczyłem się nic ponad to czego sam się nauczyłem.
Pracowałem w różnych firmach zaczynałem w dużym korpo, w wywiadowni gospodarczej w big data a od 2017 zdalnie dla Anglii i Australii.
Pare planów życiowych mi nie wyszło, w każdej firmie gdzie pracowałem nie podobało mi się zarządzanie a że miałem zapas gotówki stwierdziłem ze spróbuje cos swojego. Odezwałem się do poprzednich pracodawców czy maja jakieś zlecenia do oddelegowania. Przyznam że odzew był niesamowity (nie pal nigdy mostów), w ten sposób wpadły pierwsze projekty. Potem to już jeden zadowolony klient dostarcza
Tak większość chce fixed price jestem tego świadomy ale przez pół roku istnienia powiem Ci że udało mi się przekonać klientów do
a) rozliczania jasnych klarownych etapów projektu jako fixed price
b) gdy w jakimś etapie/module jest zbyt wiele pytań do robienia godzinówki bo na tym etapie pewne rzeczy wyjdą w trakcie
I jakos tak się dzieje ze klienci zaufali :)
Nie wiem czy to duży wynik chyba nie. Niektórzy rosną szybciej