Wpis z mikrobloga

Pytanie do wszystkich obserwujących mój profil oraz tag #samolociara !!!

Bardzo Was proszę o wyrażenie swojej opinii poprzez udział w poniższej ankiecie i/lub napisanie komentarza!

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ( ʖ̯)

Czy byłbyś zainteresowany podcastem Samolociary?

• Jeszcze jak! 35.9% (23)
  • Nie, lepszy kanał na YT 31.3% (20)
  • Wystarczą mi tylko Twoje wpisy na Mirko 26.6% (17)
  • Mam lepszy pomysł! (w komentarzu) 6.3% (4)

Oddanych głosów: 64

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ag90: przy wrzucaniu na yt jak materiał będzie dobry i algorytmy chwycą to najszybciej zdobędziesz nowych oglądających. Jak nie masz parcia na zwiększanie zasięgu to sam wykop. Nie wiem jest z serwisami podcastowymi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@biskup2k: Dzięki za rzeczowy komentarz! Chciałabym właśnie zwiększyć zasięgi, ale nie mam na to jakiegoś dużego parcia, dlatego na razie tylko rozważam. A o podcastach myślałam z 3 powodów: 1) nie chcę pokazywać twarzy; 2) nie chcę się bawić w obróbkę/montaż video, za dużo z tym zachodu; 3) wiele razy słyszałam komplementy od znajomych, że mam radiowy głos :)
  • Odpowiedz
@Ag90: Zawsze możesz wrzucać podcast na yt z jakimiś stockowymi czy własnymi grafikami, zdjęciami czy wideo jako podkład do głosu. Jest sporo takich filmów z ciekawostkami, gdzie ktoś nawet wynajmuje lektora. Pewnie znajdą się tacy, którzy będą woleli tekstową wersję ale i tak pewnie będziesz pisać skrypt przynajmniej na początku to możesz im wrzucać.

Dodatkowo algorytmy yt najbardziej premiują (polecają użytkownikom) filmy około 10-15 minutowe, bo tyle czasu wystarczy aby
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ag90: podcastow jest od z-------a, dobrych podcastow jest jak na lekarstwo, wg mnie to trzeba umieć, bo o ile film ma wiele opcji przyciągnięcia uwagi, a tyle podcast trzeba umieć poprowadzić, żeby słuchający nie usnął. No i jak wyżej, yt szybciej nabije osiągnięcia, podobnie jak instagram i te ichniejsze reelsy
  • Odpowiedz