Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 636
Wrzucam żeberka do piekarnika na noc. 100 stopni 8godzin. Jak chcecie to zawołam rano jak wyszły ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Oho Pan bogacz ( ͡° ͜ʖ ͡°) 15k programista jak mniemam? XD

Pomijam ze gowno z tego pieczenia wyszło. Mięso nie odchodzi od kości, pływa w wodzie z tłuszczem i wyglada jakby było gotowane za krótko na parze ( _)

Nie widzę żadnego sensu w długim pieczeniu wielogodzinnym w zwykłym piekarniku elektrycznym. Nie ze względu na koszty, a ze względu na to
  • Odpowiedz
Oho Pan bogacz ( ͡° ͜ʖ ͡°) 15k programista jak mniemam? XD


@GajuPrzegryw: Nie. Natomiast nie s----------m z matematyki jak ty palić fajki za garażami i mam świadomość, że piekarnik chodzący 8h to jest koszt jakiś maks 5 zł. Stać mnie wydać raz na jakiś czas tyle, żeby zjeść zajebiste żeberka.

Pomijam ze gowno z tego pieczenia wyszło.


@GajuPrzegryw: To tylko twoje urojenie. Nie
  • Odpowiedz
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Mówię z własnego doświadczenia bo sam gotuje sporo. 8h w piekarniku w 100C g---o daje.

W sumie w pracy wychodzę na fajka, a palarnia wyglada jak garaż, wiec bardzo sie nie pomyliłeś xD i zarabiam sporo ponad średnia krajową jednak nie lubię marnotrawstwa.

Tak jak mówię dla mięsa lepsze by było 2h w 170(chociaż i tak mogłoby być niedopieczone bez termo) niż 100 przez 10h.
  • Odpowiedz
@clas: dlaczego aż 12? w przepisach podają 6-8. chciałem pierwszy raz zrobić w slow cook z warzywami i zastanawiam się nad czasem.


@dumpmuzgu: Robię w kapuście a są mocno tłuste :( wiec wole je nieco dłużej potrzymać.
  • Odpowiedz
Niemożliwe że nie lubisz żeberek na pewno na pewno jakieś g---o jadłeś serio jakie niedobre co ty gadasz złe jadłeś. Powiem ci, złe jadłeś inne spróbuj a ja ci załatwie inne, nie da się nie lubić żeberek, co ty gadasz inne musisz spróbować bo różne są


@SargonofAkkad:

Haha, jak to pisałem, to wiedziałem, że ktoś z tym cytatem wyskoczy :D

Możliwe, że po prostu nie lubisz żeberek, ale mi się
  • Odpowiedz
@tylkostrimi: tylko że żeberka robi u mnie moja mama i babcia, mama gorzej gotuje ale babcia gotuje zajebiście i obie nie umiałyby zrobić tych żeberek? Szczególnie że one jedzą i im smakuje. Raz próbowałem też u znajomego na grillu, kompletnie mi nie smakowały, mój brat mi dawał żeberka jak raz sam robił i kilka razy kupowane i też taka sama reakcja.
Ja po prostu tego nie lubię.
  • Odpowiedz
@Itslilianka: jak chcesz glazurować to sobie rozrób sos sojowy z ketchupem, dodaj ostrej papryki albo jakieś inne ulubione przyprawy, pomaluj tym mięso i do piekarnika. Super wychodzi, takie lekko słodkie i pikantne
  • Odpowiedz
@SargonofAkkad: Az tylu ludzi zeberek i karczku nie lubi, ze plusuja tak?
W sumie co do karczku to rzeczywiscie jak go sie zle zrobi to bedzie twardy i bez smaku, trzeba go dlugo marynowac wczesniej to jest zajebisty.

Najwyrazniej trzeba sie pogodzic z tym, ze jak cos wymaga wiecej wysilku przy przyrzadzeniu by bylo dobre to beda ludzie narzekac i nie przekona sie ich, jak z karpiem.
  • Odpowiedz