Wpis z mikrobloga

@El_Profesor: @GajuPrzegryw: Prąd licząc maksymalnie po 50 groszy za 1kWh, piekarnik elektryczny ma około 2500W. Gdyby piekarnik pracował przez 8 godzin na pełnych obrotach (a nigdy tak się nie dzieje, chyba że przy nagrzewaniu) to prąd wyjdzie maksymalnie 10 zł (realnie około 3-4 zł, jeśli taryfa nocna to jeszcze taniej)
  • Odpowiedz
podziwiam, podziwiam że ci smakują żeberka. Dla mnie to najgorsze mięso na równi z karczkiem, okropnie ich nie lubię a wszyscy wokół się nimi zajadają


@SargonofAkkad: Bo są zazwyczaj źle robione (zbyt szybko), przez co są żylaste i trzeba walczyć z każdym kęsem.
  • Odpowiedz
Wrzucam żeberka do piekarnika na noc. 100 stopni 8godzin. Jak chcecie to zawołam rano jak wyszły ( ͡ ͜ʖ ͡)


@Itslilianka: ja wrzuciłem na noc do sous vide na 72 stopnie. :) Smacznego:)
  • Odpowiedz