Wpis z mikrobloga

Czy mozliwe jest aktualnie wynajęcie mieszkania / pokoju na powiedzmy 2-3 miesiace?

Pytam w imieniu kolezanki z ukrainy, ktorej kolezanka powiedziala ze sie nie da na tak krotki okres, i jak juz to na rok. Ja dawno nic nie wynajmowalem, wiec sie nie orientuje

Chodzi mi glownie o #warszawa, ewentualnie #krakow

Mozecie tez polecic jakies serwisy do szukania ogloszeń. Jest cos lepszego niz olx?

#mieszkanie #wynajem #pytanie
  • 12
@essos: bardzo ciezko na krotki okres. ale airbnb jest opcja. mozna tez wynajac na rok i wypowiedziec umowe z miesiecznym wyprzedzeniem, ale tutaj trzeba dobrze przeczytac umowe.
jest jeszcze kwestia aktualnego okresu - studenci beda konczyc semestr i wiekszosc na wakacje wyjezdza wiec mozna wskoczyc na taki okres na pokoj, mozna tez wynajac akademik
Jasne, że się da. Pewnie trudniej i trzeba obdzwonić dużo ofert. Ale jak twoja wschodnia koleżanka nie potrzebuję pokoju w dobrej lokalizacji to myślę, że może się udać. Dzwonisz i mówisz jaka jest sytuacja, że zapłacisz z góry za te 2-3 miesiące+kaucję i myślę, że ktoś się zgodzi. A w międzyczasie będzie szukać kogoś na stałe.
Dzwonisz i mówisz jaka jest sytuacja, że zapłacisz z góry za te 2-3 miesiące+kaucję i myślę, że ktoś się zgodzi

@Matemit: Myślisz, ze bez tego "z góry" sie nie obejdzie?