Wpis z mikrobloga

Propsuję najlepszy kalkulator kredytowy jaki do tej pory widziałem https://kalkulator-kredytowy.azurewebsites.net/
Znalazłem kilka miesięcy temu na wykopie i bardzo mi się przydał przy symulacjach nadpłaty.
Przy rozmowie na infolinii jednego z większych banków w Polsce, to ja dyktowałem pani parametry jakie ma sobie wpisać w swój bieda-kalkulator, żeby mi ustawił ratę tak jak chciałem.
Wogóle może pokazać początkującemu kredyciarzowi np. jak działają raty malejące a jak stałe albo jak się zmieni rata ze zmianą wiboru. Ja jak brałem kredyt to musiałem wielu rzeczy szukać i doczytywać.
A że sam wiem że trzeba włożyć trochę pracy w takie narzędzie to pozdrawiam autora.
#kredythipoteczny
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@lesser: dzięki, mam nadzieję, że nie jednemu się przyda. Taka była intencja, pokazać ludziom w prosty sposób, aby nie dali się zrobić w konia na kredycie.
  • Odpowiedz
@lesser: to źle z niego korzystasz kolego, bo ten kalkulator powstał żeby wpisać weń 500k PLN + 30 lat + WIBOR 10 proc i straszyć wykop screenshotem gdzie kapitału w racie są dwie stówki
  • Odpowiedz
@pastibox: W moim przypadku jak brałem kredyt to sam kombinowałem w excelach jak mi wyjdą raty malejące vs stałe a u Ciebie widać to jak na dłoni. Tak że jeszcze raz gratulacje i uderzaj do banków czy nie potrzebują ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lesser: jakby potrzebowali, rzetelnie wyjaśnić klientowi co i jak to by takie coś napisali :) ale pewne rzeczy chcą "ukryć" albo przemilczeć
  • Odpowiedz