Wpis z mikrobloga

Kurde. Zupełnie zapomniałem że wczoraj wstawiłem bułeczki maślane do wyrośnięcia...

Zamiast fermentować godzinę fermentowały przez noc w ciepłym, rozlazły się i trochę dają alkoholem. Da się to jeszcze upiec czy do w-------a? Trochę mi szkoda zmarnowanych składników... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#bojowkapiekarska #pytaniedoeksperta #gotujzwykopem
firmowy_leser - Kurde. Zupełnie zapomniałem że wczoraj wstawiłem bułeczki maślane do ...

źródło: comment_1651732879gdnRxFLLAdqu1DJkzwEz5N.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@firmowy_leser: Ja ciasto na pizze fermentuje 12 godzin + ale w lodówce, żeby zwolnić proces. Powinno być git. ;) Ale zagnieść, z odrobiną świeżej mąki + zostawić na 20 minut, to by lepiej wyrosły.
  • Odpowiedz