Wpis z mikrobloga

Triban RC 100 bedzie git na 1 rower szosowy/gravel? 1499zl w decathlonie obecnie jest. Do tej pory jezdzilem tylko na mtb, ale zamierzam sie przesiasc xD I nie bedzie problemu jezeli przez pierwsze pare tygodni waga bedzie powyzej zalecanej maxymalnej wagi uzytkownika 110kg? xD Duza jest roznica(uzasadniajaca dopłate) do Triban GRAVEL 120?
#rower #gravel #szosa #rowery
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iMarek22: będzie spoko, ale koła dostaną po dupie - rama wytrzyma. Czy warto 2x więcej płacić za gravel 120 to nie wiem, ale na pewno warto jednak coś wziąć z klamkomanetkami.
Do 3k szukałbym jakiejś fajnej u----i w okolicy.
  • Odpowiedz
@dymel: schodze powoli z waga ale jednak ciagle jest te 110+ dlatego tylko w pierwszych tygodniach byloby powyzej, potem powolutku schodzic ponizej 100. Nie powiem ze 1500 to calkiem fajna kwota i kusi taki rower xD
  • Odpowiedz
@iMarek22: no ja bym nie kupił, głównie na czym się oszczędza w nowych rowerach to właśnie koła. Za 1k ten rower był fajny, za 1,5k już bym wolał coś innego. W budżecie do 3k brałbym coś używanego i dokupił dobre koła.
  • Odpowiedz
@iMarek22: Moim zdaniem warto ale to już oczywiście zależy jak głęboką masz kieszeń. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szkoda że nie ma męskiego odpowiednika Tribana Easy D tam już masz normalne klamkomanetki a kosztuje podobnie jak RC100.
Chociaż słyszałem że i faceci na nim jeżdżą, geometria ramy jest bodajże taka sama jak RC100 tylko masz trochę węższą kierownicę i klamki z krótszym reachem dostosowane do mniejszych dłoni.
  • Odpowiedz
@iMarek22: RC 100 jest ogólnie rzecz biorąc ok (value for money), ale ma mankament w postaci słabych hamulców. Mi to trochę przeszkadza, a z twoją masą będzie więcej pędu do wytracenia :)
  • Odpowiedz