Wpis z mikrobloga

Czy jak ktoś się z Wami targuje na OLX - a wiecie że macie najtańszą ofertę i nie zamierzacie zejsć z ceny (po kiegoś wyłączyłem opcję 'możliwość negocjacji') to potem nie sprzedajcie tej osobie? Nie akceptujecie jego oferty nawet jak złoży za pełną cenę?
Ja robię shadow bana - bo widzę że to cebula i nie mam pewności żadnej czy zaraz w tym swoim małym móżdżku który nie rozumie brak opcji 'do negocjacji' ani tekstu nie czyta "NIE SCHODZĘ Z CENY PRZEZ 14 DNI" - nie wymyśli intrygi typu, kupię ale nie odbiorę paczki albo odbiorę i powiem że uszkodzona. Srał na Was negocjatorzy pies - nie umiecie czytać że nie negocjuje to miejscie jakaś karę za te pytania. "Zapytać nie zaszkodzi" - nie wyznaję.
#olx
  • 4
@Wierkoszek: Ja blokuję takie osoby od razu i nie sprzedaje im przez przesyłkę OLX. Mi ostatnio jakiś śmieć po odrzuceniu negocjacji ceny dał negatywną ocenę i komentarz, że jestem cebulakiem. Od kiedy to nie żebrak jest cebulakiem, tylko sprzedawca, który określił jasno cenę.
@Wierkoszek: Ja jak mam odznaczoną opcję negocjacji to dodatkowo wrzucam info w opisie dla ślepych że cena nie podlega negocjacji i jeżeli ktoś mi wyskakuje pod takim ogłoszeniem z pytaniem czy zejdę z ceny to mu po prostu nie odpisuję, a jak już się zreflektuje i zdecyduję kupić za pełną cenę to nie widzę sensu aby mu odmawiać
@Dizel_AHTUNG: Też wrzucam tę notkę. Natomiast odmawiam - i tak kupca znajduję na drugi/trzeci dzień - bo jak wspominałem - cena i tak najniższa jest na OLX zawsze u mnie lub równie najniższa i o kupca się nie boję. Kwestia czasu. Ale drażni mnie bardzo potrzeba zapytania czy można jeszcze taniej - bo nie ma to sensu. Targuj się z kimś kto ustawił opcję targowania, i nie pisał dodatkowo w notce